Club Brugge behoudt tweede plaats en mag naar voorronde Champions League

José Izquierdo scoorde al na anderhalve minuut de enige goal uit de wedstrijd. © BELGA

In een flauwe slotmatch van play-off 1 deed Club Brugge tegen een experimenteel KV Kortrijk wat het moest doen: winnen. Dankzij de 1-0-zege eindigt blauw-zwart tweede en maakt het via kwalificaties alsnog kans op de vetpotten van de Champions League.

Voor de aftrap werden bij Club Brugge de afscheidnemende Vladan Kujovic en de gelauwerden Michel Preud’homme (Trainer van het jaar), Mathew Ryan (Doelman van het jaar) en Victor Vazquez (Speler van het jaar) uitgebreid in de bloemetjes gezet. Die feestroes werd tijdens de match meteen doorgetrokken. Na anderhalve minuut loodste Victor Vazquez Izquierdo door de buitenspelval en de Colombiaan faalde niet. Droomstart voor Club, maar verrassend genoeg maakte de thuisploeg daarna maar heel weinig meer klaar. Ook Kortrijk kon het Brugse sluitstuk Mathew Ryan nooit in verlegenheid brengen. 1-0 was de ruststand na een heel magere eerste helft.

Na de pauze toch iets meer tempo met alle gevaar die opnieuw van de thuisploeg kwam: Refaelov vlamde net naast, Timmy Simons trapte recht in de handen van Darren Keet en een sluwe trap van Vazquez hobbelde naast de voor Club verkeerde kant van de paal. De beste kans was nog voor Thomas Meunier tien minuten voor tijd, maar de paal verhinderde de 2-0. De Bruggelingen hadden duidelijk wel het beste gespaard voor het slot. Plots doken de thuisspelers overal op. Izquierdo had nog een leuke dribbel in huis, maar hij besloot voorlangs. Ook Tuur Dierck kreeg nog een kopkans, maar ook die ging naast. (CDW)