Club Brugge behoudt leidersplaats na ruime zege in Eupen

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Woensdagavond ging de landskampioen met 1-4 winnen op het veld van KAS Eupen.

Club Brugge ging in Eupen op zoek naar revanche voor de bekeruitschakeling van enkele weken geleden en daarvoor kon het rekenen op de steun van 1.200 supporters, die hun busreis en tickets terugbetaald kregen door de club. Preud’homme voerde één wijziging door in vergelijking met afgelopen zondag. Denswil keerde terug uit schorsing en nam zijn plaats in de ploeg opnieuw in. Engels verhuisde daardoor naar de bank. Bij KAS Eupen stonden twee nieuwe gezichten in de basis in vergelijking met de 4-0-nederlaag op Anderlecht. Bassey en Taulemesse namen de plaatsen van Hackenberg en Dufour in.

Ongelukkige Blondelle

Net als in de bekermatch kwam Club ook nu op achterstand. Na een dikke tien minuten vond Sylla een gaatje tussen Poulain en Denswil en vervolgens tikte hij de bal voorbij Butelle in doel. Vier minuten later hingen de bordjes echter al opnieuw in evenwicht, toen Vormer van buiten het strafschopgebied kon aanleggen en scoren. Nog eens tien minuten later had de landskampioen de situatie al helemaal omgedraaid, toen Blondelle een vrije trap van van Rhijn ongelukkig in eigen doel verlengde. Op slag van rust speelde Blondelle ook een cruciale rol in de 1-3. Deze keer week het schot van Vormer af op de Bruggeling, waardoor doelman Niasse kansloos was. Vanaken was voor de pauze nog dicht bij de 1-4, maar de Eupense doelman duwde de bal nog tegen de lat.

Izquierdo maakt het af

Cases leek vroeg in de tweede helft voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. De eerste Brugse kans na de rust was meteen raak. Een mislukt schot van Vossen kwam bij Izquierdo terecht en die trapte in het dak van het doel binnen. Ondanks de ruime achterstand bleef Eupen goed meevoetballen. Op het uur moest Butelle zelfs met een geweldige reflex uitpakken op een kopbal van Diallo. Luis Garcia kon ook nog eens dreigen met een vrije trap, maar Butelle zag de bal over zijn doel gaan. Club speelde de wedstrijd echter volwassen uit en liet zelfs nog verschillende kansen onbenut.

Zestien op achttien

Club Brugge pakt zo zestien op achttien en behoudt zijn leidersplaats. In vier dagen scoorde blauw-zwart ook maar liefst negen doelpunten. Komende maandag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan komt het in degradatiegevaar verkerende Moeskroen op bezoek in het Jan Breydelstadion. Als de Bruggelingen ook die match niet verliezen, dan zullen het hele jaar 2016 ongeslagen zijn in eigen huis. Voor KAS Eupen volgt maandag de verste verplaatsing van het seizoen, want dan gaan de Oostkantonners op bezoek bij KV Oostende.

Doelpunten: 11′ Sylla (1-0), 15′ Vormer (1-1), 25′ Blondelle (owngoal, 1-2), 40′ Vormer (1-3), 54′ Izquierdo (1-4).

KAS Eupen: Niasse, Diagne, Diallo (82′ George), Blondelle, Al-Abdulrahman, Cases (87′ Sanogo), Garcia, Bassey (75′ Hackenberg), Onyekuru, Taulemesse, Sylla.

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools, Simons, Vormer (87′ Storm), Vanaken, Refaelov (79′ Claudemir), Vossen, Izquierdo (73′ Bolingoli).

Gele kaarten: 27′ Bassey, 71′ Luis Garcia, 71′ Diallo, 73′ Izquierdo, 86′ Vormer.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.