Club Brugge begint aan de play-offs met een nederlaag in Gent

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge verloor zondagavond met 2-1 van AA Gent. De thuisploeg speelde bijna een helft met tien.

Club Brugge opende play-off 1 met de altijd lastige verplaatsing naar de Gentse Ghelamco Arena. Preud’homme kon niet rekenen op Refaelov, die niet fit genoeg bevonden werd, en Engels en Vossen begonnen op de bank. Daardoor kregen Wesley, Immers en Claudemir een basisplaats. Bij Gent kreeg Coulibaly de voorkeur op Perbet, die net als Foket op de bank begon. In een bitsige eerste helft, waarin heel wat opstootjes te zien waren, openden de Bruggelingen al vlug de score. Wesley kopte eerst op de paal, maar kon in de rebound wel scoren. Halfweg de eerste helft moest de Brugse doelpuntenmaker echter al geblesseerd naar de kant en twee minuten later zorgde Simon met een heerlijke volley voor de gelijkmaker. Poulain ontsnapte aan rood na een vliegende tackle, maar op slag van rust zetten de Buffalo’s de scheve situatie toch helemaal recht. Na handsspel van De Bock kon Simon vanop de strafschopstip Butelle een tweede keer vloeren.

Geen goals na rust

Al vroeg in de tweede helft kwam AA Gent met tien te staan, nadat Troost-Ekong in nauwelijks enkele minuten tijd tweemaal geel kreeg. Voor de thuisploeg was het zo nog veertig minuten pompen of verzuipen, maar Club Brugge kon niet meer profiteren van die numerieke meerderheid. Preud’homme dropte nog Engels in de spits en die kreeg twintig minuten voor affluiten ook een reuzenkans, maar faalde oog in oog met Kalinic. Nauwelijks een minuut later kopte Immers van dichtbij op diezelfde Kalinic en in de slotminuten was opnieuw Engels dicht bij de gelijkmaker, maar weer stond de Kroatische reus pal. Club begint de play-offs zo met een nederlaag en volgt nu al op vier punten van leider Anderlecht. AA Gent, dat zich pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie kon plaatsen voor de play-offs, doet opnieuw helemaal mee.