Charles De Ketelaere: Bruggeling bij de Club van Club Brugge

Charles De Ketelaere maakte tijdens het seizoen de overstap naar de beloftenploeg van Rik De Mil.
Redactie KW

Met Charles De Ketelaere stootte er dit seizoen opnieuw een rasechte Bruggeling door naar de beloftekern van Club Brugge. In december volgde een eerste contract, wat toont dat ze bij blauw-zwart geloven in het talent van de 17-jarige linksvoetige centrale middenvelder.

“De A-kern? Me eerst tonen bij de beloften en daarna zien we wel hoe het verder loopt”, houdt Charles, die sinds de U8 voor Club Brugge speelt, wijselijk de voeten op de grond.

Charles De Ketelaere ontwikkelt zich uitstekend. De vijfdejaarsstudent aan het Sint-Lodewijkscollege begon het seizoen bij de U17, maar behoort intussen tot de beloftekern. Daar speelt hij vooral op het middenveld. “Maar bij de Futures van de nationale ploeg stond ik ook al eens centraal achterin”, opent Charles. “Dat was wel nieuw voor mij. Bij de beloften speel ik vooral op de acht en op de positie van aanvallende middenvelder. Ik heb een goede pass in de voeten en kan naast mijn linker ook behoorlijk goed overweg met mijn rechtervoet. Op training probeer ik daar ook op te letten, maar tijdens de wedstrijden zal ik nog iets vlugger mijn linkervoet gebruiken. Daarnaast moet ik wel nog steviger worden. Als speler kijk ik graag naar Marvelous Nakamba, maar word ik ook al eens vergeleken met Hans Vanaken.”

“Tijdens het seizoen behoorde ik al tot de selectie van de nationale ploeg U17, maar voor het EK was ik jammer genoeg niet geselecteerd.”

Toch supportert hij voor zijn teamgenoten bij de nationale ploeg op het EK in Engeland. De ploeg schakelde maandag titelverdediger Spanje. Een stunt, al is de middenvelder het daar niet mee eens. “In februari versloegen we hen al eens met 1-3 (Toen stond Charles De Ketelaere in de basis, red.). Spanje is dan wel een sterke tegenstander, maar ook de U17 is een zeer goed team.”

eerste contract

In december werd de 17-jarige Bruggeling beloond met een eerste contract. “Een topsportstatuut heb ik nog niet, maar dat komt er naar volgend seizoen toe misschien wel van. Als ik al eens een les mis, wordt dat goed gecommuniceerd naar de school toe. En sinds ik bij de beloften zit, gebeurt dat al iets vaker. Maar de samenwerking tussen Club en school verloopt prima. Naar volgend seizoen toe denk ik vast deel uit te maken van de beloftenploeg. De A-kern? Me eerst tonen bij de beloften en daarna zien we wel hoe het verder loopt”, besluit Charles De Ketelaere uiterst nuchter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier