Groen-zwart klimt over Roeselare naar de tweede plaats.

Cercle organiseerde naar aanleiding van de tweede thuiswedstrijd in de competitie een fandorp. Ook de diverse supportersverenigingen mochten het terrein op. Sportief koos trainer Riga voor twee debutanten: Koné (deze week overgekomen van Antwerp) en Imorou van Caen. Onder meer Crysan en Mercier startten op de bank, net als De Belder tegen zijn gewezen ploeg.

Bij Lierse, onder leiding van gewezen Cercletrainer Fred Vanderbiest, twee ex-spelers van groen-zwart in de basis: Bourdin en Yagan.

Overtreding op Koné

Na mooi voorbereidend werk scoorde Bruno in de openingsfase vanuit buitenspel en zag zijn doelpunt afgekeurd. Cercle, het meeste in balbezit, liet de bal rondgaan op zoek naar een opening binnen de afweer bij de bezoekers. In de twintigste minuut was er een knappe ingeving bij Lierse. Camargo zag Nardi te ver uit zijn doel staan en gaf een vrije trap. Gelukkig voor Cercle was die niet goed gericht. Kort nadien was er op links nog een schot van Binst voorlangs.

Voorbij het halfuur was het opnieuw de beurt aan Cercle. Een schot van Bruno ging naast. Scheidsrechter Vermeire zag geen penalty in een lichte aanraking van doelman Goris. Kort nadien floot hij wel voor een strafschop na een overtreding van Buysens op Koné. Bruno zette de elfmeter om: 1-0. Cercle drukte door. Cardona nog voor de rust op de vuisten van de doelman.

Rode kaart voor Taravel

Na luttele minuten in de tweede helft, een tweede gele kaart voor Yakubu. Lierse moest met 10 verder. Ook Cercle moest het een kwartier later met een man minder doen. Taravel beging net voor de bank van Lierse volgens de West-Vlaamse scheidsrechter een overtreding. Hij kreeg hiervoor een rode kaart. Cercle kwam niet echt meer in zijn ritme en gaf achterin zelf de mogelijkheden aan Lierse.

In de slotfase lanceerde de ingevallen Crysan verdediger Gaspar, met wat medewerking van de doelman kon hij alleen op doel af en 2-0. Wedstrijd gespeeld. Cercle komt op de tweede plaats op een punt van leider Beerschot-Wilrijk en speelt komende zondag tegen hen met als inzet de eerste plaats.

Cercle Brugge- SK Lierse 2-0.

Doelpunten: 41′ Bruno (pen.) 1-0, 86′ Gaspar 2-0.

Cercle Brugge: Nardi, Gaspar, Taravel, Lambot, Imorou, Omolo, Koné, Tormin (73′ Mexique), Buyl (90′ De Belder), Cardona (83′ Crysan), Bruno.

SK Lierse: Goris, Frans, Laurent, Buysens, Yakubu, Bourdin, Wils, Bougrine, Binst (75′ Janssens), Camargo, Yagan (64′ Elgabas).

Gele kaarten: 15′ Yakubu, 51′ Frans, 72′ Wils, 82′ Bourdin.

Rode kaart: 47′ Yakubu (2x geel), 59′ Taravel.

Scheidsrechter: Vermeire.