Cercle Brugge knoopt opnieuw aan met winst

Cercle's Guevin Tormin en Tubize's Simon Zenke vechten om de bal. © BELGA

Groen-zwart klopt Tubeke met 4-0 en komt voorlopig op de tweede plaats op twee punten van Beerschot-Wilrijk.

In vergelijking met de bekerwedstrijd van woensdag tegen Racing Genk waren er nu vier wijzigingen bij de thuisploeg. Tormin had na een halve minuut al meteen een unieke doelkans om Cercle op voorsprong te zetten. Hij werd op rechts mooi vrijgespeeld maar besloot naast. Amper een minuut later werd het dan toch 1-0 toen Buyl met zijn eerste goal van dit seizoen in de linker benedenhoek van het doel kon besluiten.

Balverlies bij Tubeke

Iets voorbij het kwartier werd een bedrijvige Tormin gehaakt door Laurent en strafschop. De Belder besloot de penalty echter op doelman Defourny. Net voor het halfuur kreeg Tubeke een unieke mogelijkheid, maar Zenke trapte te slap op Nardi. Omolo kreeg nog een mogelijkheid.

Kort voor de rust werd Tormin door Mercier tussen twee verdedigers gestuurd en 2-0. Net als bij de eerste goal lag balverlies bij Tubeke aan de basis van het tweede Cercledoelpunt.

Tweede doelpunt Buyl

Bij aanvang van de tweede helft was Tubeke dicht bij de aansluitingstreffer toen Videmont van dichtbij de paal trof. Luttele minuten later kwam een lange bal van Lambot tot bij Imorou die vanop links de bal teruglegde tot bij Tormin en zijn tweede van de namiddag scoorde. Cercle meteen op dreef want ook Mercier bood zich aan om te scoren, maar besloot in het zijnet.

Nadien lanceerde Koné randje buitenspel Buyl en ook hij scoorde een tweede keer, dit keer met een sublieme lob en 4-0. Een opsteker voor trainer Riga en zijn team tegen een toch wel slap Tubeke. Cercle komt op de tweede plaats in de rangschikking op twee punten van leider Beerschot-Wilrijk. De andere ploegen komen later in het weekend in actie.

Cercle Brugge- Tubeke 4-0.

Doelpunten: 1′ Buyl 1-0, 42′ Tormin 2-0, 56′ Tormin 3-0, 67′ Buyl 4-0.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Taravel, Lambot (73′ Lambot), Imorou, Koné, Omolo, Mercier (81′ Bruno), Tormin, Buyl, De Belder (62′ Crysan).

Tubeke: Defourny, Ryckaert, Laurent, Nirisarike (46′ Lee), Gouw, Ba, Hwang, Videmont, Stevance, Weymans, Zenke (58′ Traore).

Gele kaarten: 12′ Hwang, 16′ Laurent, 30′ Ba, 39′ De Belder, 82′ Ryckaert.

Scheidsrechter: Mulder (Ned.)