Burgemeester Landuyt: “Het wordt een hele lange avond feest”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft na elf jaar opnieuw de landstitel behaald. Burgemeester Renaat Landuyt (s.pa) haalt opgelucht adem: “Dit is het verdiende resultaat van jarenlang werk.”

De Brugse burgemeester was in het stadion aanwezig, toen de club de titel veroverde. “Ze hebben er jarenlang aan gewerkt. Wij zijn heel opgelucht dat de titel binnen is”, zegt Landuyt.

“Het feest is losgebarsten. Iedereen heeft zich in eerste instantie, zoals gevraagd door de ordediensten, van het voetbalveld onthouden. Nu passeren de supporters toch allemaal graag eens langs het podium. Het wordt een lange avond vol ambiance. Morgen moeten we niet werken, dus we kunnen ‘BluvnGoan’ (de hashtag waarmee club de kampioenenstrijd voortzette, nvdr). We moeten vooral ook zien dat we ‘BluvnRechtstoan’ “, aldus de euforische burgemeester met een kwinkslag.

“Voor de gelegenheid is een stuk van de Gistelsesteenweg verkeersvrij gemaakt”, zo zegt de lokale politie van Brugge. “Er zijn heel wat agenten in het stadscentrum op de been om de veiligheid te garanderen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier