Bruggeling Jules Vanhaecke leidt U17 naar eliteronde

Redactie KW

De nationale U17 plaatste zich voor de eliteronde, de laatste kwalificatieronde voor het EK in Azerbeidzjan in mei volgend jaar. Jules Vanhaecke (Club Brugge) heeft een groot aandeel in de kwalificatie.

De jonge Rode Duivels kwalificeerden zich deze namiddag voor de eliteronde. Dat is de laatste kwalificatieronde voor het EK in Azerbeidzjan, dat in mei 2016 wordt afgewerkt. Eerder deze week wonnen de U17 nog met 2-1 tegen Slovenië. Zinho Vanheusden (Inter Milaan) bracht de Rode Duivels toen vroeg op voorsprong, maar halfweg de tweede helft kwam Slovenië op gelijke hoogte. Jules Vanhaecke, spits bij Club Brugge, bezorgde zijn team toen in extremis nog de zege.

Ook zaterdagnamiddag was de Snellegemnaar, die zijn voetbalcarrière bij KV Oostende begon, beslissend. De U17, geleid door Thierry Siquet (ex-Cercle Brugge), versloeg Faroer met 1-4. Milan Corryn bracht België op voorsprong, Jules Vanhaecke verdubbelde kort daarna de score. Ndayishimiye zogde voor de 0-3. Toen konden de Belgen de kwalificatie al ruiken. Vijf minuten voor de rust zorgde Jules Vanhaecke met zijn tweede namiddag voor zekerheid. Faroer kon wel nog de eerredder maken via Mortensen.

Kwalificatie is een feit

Dinsdag spelen de Belgen hun laatste wedstrijd in de groep tegen Turkije. De eerste twee in de groep stoten door naar de eliteronde, die in april volgend jaar afgewerkt wordt. België is met deze twee zeges al zeker van de kwalificatie daarvoor en dat heeft het dus onder meer te danken aan een Club-spits.

De vorige generatie van de U17 was alvast succesvol op het EK in Bulgarije. Dat leverde hen een plaats op het WK in Chili op, dat komende maand wordt afgewerkt. Bruggeling Terry Osei-Berkoe (Club Brugge) behoort tot de selectie.

(BV-Foto MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier