Brandon Mechele schat Brugse kansen op fiftyfifty

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De verdediger van Club Brugge blijft geloven in een goede afloop tegen Panathinaikos.

Brandon Mechele was afgelopen zaterdag één van de spelers die rust kregen van Michel Preud’homme met het oog op de belangrijke wedstrijd van morgenavond tegen Panathinaikos. “De rust heeft deugd gedaan, al vond ik het nog niet echt nodig”, lacht de Bredenaar. “Elke voetballer wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen, maar als je meer dan zestig matchen op een seizoen speelt, kan je niet elke keer op het veld staan.”

Ongeloof na heenmatch

Mechele beseft in elk geval het belang van de wedstrijd. “De belangrijkste match van het seizoen. De kwalificatie was vooraf ons doel. Als we Panathinaikos uitschakelen, zijn we al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Een nieuwe zege zou in elk geval goed zijn voor ons vertrouwen. Na de nederlaag van vorige week was iedereen ontgoocheld. Er heerste zelfs ongeloof, want we speelden toch meer dan een helft tegen tien. Er zat veel meer in dan een 2-1-nederlaag. De kopjes gingen even naar beneden, maar we hebben er ook motivatie uit gehaald.”

De verdediger toonde zich vorig jaar een betrouwbaar slot op de deur, maar zoekt nu nog wat naar zijn beste niveau. “Dat besef ik zelf ook, maar ik zal hard blijven werken. Het feit dat we regelmatig in een ander systeem spelen, zorgt er wel voor dat we ons moeten aanpassen, maar dat mag geen excuus zijn.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier