Bondsparket wil Preud’homme twee duels schorsen, Poulain dreigt één match te missen

© BELGA
Redactie KW

Beide mogelijke schorsingen zijn het gevolg van de wedstrijd KV Oostende-Club Brugge. Toen Poulain rood onder de neus geduwd kreeg, kookte bij de Clubcoach het potje nog eens over.

Het parket van de KBVB stelt een schorsing voor tot en met 19 april voor Club Brugge-coach Michel Preud’homme, die tegen KV Oostende naar de tribunes werd verwezen. Verder moet blauw-zwart het zaterdag in het Jan Breydelstadion tegen landskampioen AA Gent mogelijk zonder verdediger Benoît Poulain stellen. Het Bondsparket vraagt twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief, en een boete van 600 euro als minnelijke schikking na zijn rode kaart op de eerste speeldag van POI.

“Fysieke integriteit in het gedrang”

In de zaterdag met 0-1 gewonnen partij tegen KVO kwam Poulain met hoog geheven been invliegen, hij raakte het hoofd van Canesin met de voet. Scheidsrechter Vertenten duwde de Franse verdediger in de 19e minuut de rode kaart onder de neus. “Met die overtreding kon hij de fysieke integriteit van Canesin in het gedrang brengen”, was Vertentens oordeel.

Bondsparket wil Preud'homme twee duels schorsen, Poulain dreigt één match te missen
© BELGA

Trainer Preud’homme was het niet eens met de beslissing van de arbiter en maakte zijn ongenoegen duidelijk kenbaar aan de wedstrijdleiding. Vertenten verwees Preud’homme daarop naar de tribunes in het Schierveldestadion, waar KV Oostende in Play-off I zijn thuiswedstrijden afwerkt. Volgens het scheidsrechtersverslag hield de Brugse oefenmeester er “een ongepaste houding tegenover de scheidsrechter” op na en “verliet hij zijn technische zone om op het speelveld te komen”.

Club in beroep?

Bondsparket wil Preud'homme twee duels schorsen, Poulain dreigt één match te missen
© BELGA

Het Bondsparket wil Poulain schorsen voor de thuiswedstrijd tegen AA Gent (9 april). Preud’homme moet vrezen voor een schorsing van 6 april tot en met 19 april, waardoor hij niet in de dug-out zou zitten tegen AA Gent en op verplaatsing bij RSC Anderlecht (17 april). Als Club Brugge de voorstellen van de bondsprocureur niet aanvaardt, moeten club, speler en trainer zich dinsdag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier