Bondsparket wil Oscar Duarte één wedstrijd aan de kant, Club gaat in beroep

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge zal zich dinsdagmiddag met verdediger Oscar Duarte naar de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) begeven. Dat meldde Club maandag. Blauwzwart gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel van één speeldag voor Duarte, na diens rode kaart in de topper van zondag tegen AA Gent (2-2).


© BELGA

In minuut 52, bij een 2-1 stand, ging Duarte aan het truitje van de doorgebroken Benito Raman hangen. Volgens scheidsrechter Bart Vertenten ging het om het beletten van een open doelkans, en dus kreeg Duarte rood. AA Gent maakte vervolgens de gelijkmaker.

Het Bondsparket vervolgt Duarte nu voor “het ontnemen van een doelkans of doelpunt aan de tegenstrever”, een feit waar één speeldag schorsing op staat. Dat is dan ook het voorstel tot minnelijke schikking, waar Club niet mee akkoord gaat. De West-Vlamingen zullen dinsdag voor de Geschillencommissie een lichtere schorsing bepleiten. Als Duarte toch geschorst blijft, mist hij de volgende competitiewedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz (uit op 30 oktober).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier