Bjorn Engels (Club Brugge) geklopt door talent van Anderlecht in verkiezing Jonge Profvoetballer

© BELGA
Redactie KW

De jonge verdediger uit het hart van de defensie van blauw-zwart moest het in de einduitslag afleggen tegen Youri Tielemans, de kwieke middenvelder van Anderlecht. In de toptien vinden we ook nog spelers van Zulte Waregem en KV Kortrijk.

Youri Tielemans, de 17-jarige middenvelder van Anderlecht, is door de Profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Jonge Prof van het Jaar. Niet minder dan 310 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit. De Jonge Prof van het Jaar wordt sinds dit jaar gekozen uit de spelers uit eerste klasse die op 1 juli 2014 nog geen 20 jaar zijn.

Voor het eerst in vijf jaar opnieuw uitgereikt

Tielemans maakte in juli 2013 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Anderlecht en is er uitgegroeid tot een vaste waarde. Het paarswitte jeugdproduct haalt het in de verkiezing met een ruime voorsprong op Bjorn Engels, de verdediger van Club Brugge, en zijn ploegmaat Chancel Mbemba.

De trofee Jonge Profvoetballer van het Jaar werd de jongste vijf jaar niet uitgereikt om het teveel aan trofeeën in te dijken. Maar omdat de profvoetballers niet langer de Scheidsrechter van het Jaar kiezen, kon deze trofee er opnieuw bij. De volgende dagen worden ook de Doelman (woensdag) en Profvoetballer van het Jaar (vrijdag) bekendgemaakt. Maandag al werd Peter Maes (Lokeren) uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Clubgoalie Matthew Ryan maakt kans op de titel van Doelman van het Jaar.

Voor de laatste Brugse victorie in de verkiezing van Jonge Prof moeten we al terug naar 1998: toen won Clubverdediger Eric Addo.

De toptien:

1. Youri Tielemans (Anderlecht) 625 punten

2. Bjorn Engels (Club Brugge) 328

3. Chancel Mbemba (Anderlecht) 301

4. Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) 192

5. Theo Bongonda (Zulte Waregem) 147

6. Julien De Sart (Standard) 85

7. Pieter Gerkens (RC Genk) 67

8. Siebe Schrijvers (RC Genk) 64

9. Benito Raman (KV Kortrijk) 57

10. Wanderson (Lierse) 38

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier