Besiktas-supporters volgden wedstrijd vanuit café Ravage op ‘t Zand

© JVM
Redactie KW

Woensdagavond zijn de eerste Turkse voetbalsupporters in Brugge gearriveerd. Deze voormiddag gingen ze de stad alvast verkennen.

De supporters komen donderdagavond hun ploeg Besiktas aanmoedigen, die om 19 uur de heenmatch speelt tegen Club Brugge. Het gaat om de thuismatch van de achtste finale van de Europa League. Al vanaf 10 uur deze ochtend verzamelden een 200-tal aanhangers van de Turkse ploeg op de Markt, waar ze de opbouw van de terrassen van nabij volgden. De politie houdt discreet een oogje in het zeil, maar de sfeer was al bij al bijzonder vredig.

Samenkomst in de Ravage

Zo’n driehonderd Turkse supporters wilden vanavond de wedstrijd op groot scherm volgen in café Ravage op ‘t Zand. Zaakvoerster Dorine Prinzie kreeg vorige week drie perfect Nederlandstalige Turkse supporters over de vloer met de vraag of ze vanavond de wedstrijd op scherm in de Ravage mochten bijwonen. Voor Dorine was dat geen probleem, mits de groep de toelating vroeg en kreeg van de Bruse politie. Die toestemming werd ondertussen afgeleverd.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier