Benoît Poulain wordt vervolgd op basis van tv-beelden

03/04/17 om 21:19 - Bijgewerkt om 21:19

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft maandag naar aanleiding van de eerste speeldag van Play-Off I en Play-Off II zes fases herbekeken.

Benoît Poulain wordt vervolgd op basis van tv-beelden

Benoit Poulain en Brecht Dejaegere in duel. © BELGA

Op basis van de tv-beelden vraagt de commissie Benoît Poulain te laten vervolgen door het Bondsparket. De Franse verdediger van Club Brugge pakte op Gent uit met een wilde tackle. Op slag van rust van de felbevochten "Slag om Vlaanderen" (2-1) gleed Poulain met beide voeten vooruit richting Gent-speler Brecht Dejaegere, die de tackle net kon ontwijken. Scheidsrechter Bart Vertenten bestrafte de fase met een gele kaart, ook Dejaegere ging op de bon omdat hij hevig protesteerde na de aanslag op zijn enkels.

Door de tussenkomst van de Reviewcommissie moet de 29-jarige Poulain alsnog een schorsing vrezen. Volgende week dinsdag verschijnt de centrale verdediger van blauw-zwart voor de Geschillencommissie, die de sanctie in eerste aanleg bepaalt.

Uit dezelfde wedstrijd gaan Samuel Kalu (AA Gent) en Kalifa Coulibaly (AA Gent) vrijuit. Ook Anthony Van Loo (KV Kortrijk), Trezeguet (Excel Moeskroen) en Dorian Dessoleil (Charleroi) worden niet vervolgd.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!