Benoît Poulain blijft 1 speeldag geschorst en mist duel met AA Gent

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de Franse verdediger dinsdag één speeldag schorsing en 400 euro boete opgelegd na zijn rode kaart van afgelopen weekend.

In de met 0-1 gewonnen partij tegen KV Oostende gaf scheidsrechter Vertenten in de 19e minuut rood aan Poulain. Het Bondsparket stelde de 28-jarige Fransman maandag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 600 euro boete voor als minnelijke schikking, maar Club Brugge hoopte via de Geschillencommissie op vrijspraak. De boete werd uiteindelijk met 200 euro verminderd en de voorwaardelijke sanctie is geschrapt.

“Uit het scheidsrechtersverslag blijkt dat Poulain ter hoogte van de zijlijn een tackle inzette met zijn rechterbeen en daarbij Canesin raakt in het aangezicht. Deze tackle gebeurde met een hoge intensiteit. Uit de tv-beelden blijkt dat Poulain zijn tackle heeft ingezet op het moment dat Canesin reeds bij de bal was en met het onderbeen Canesins hoofd raakt, waardoor diens fysieke integriteit in gevaar werd gebracht. De commissie is van oordeel dat Poulain duidelijk de bal wou spelen en deze ook effectief geraakt heeft. De indicatieve tabel voorziet een schorsing van één tot en met drie wedstrijden”, verklaart de Geschillencommissie het vonnis. Ook het blanco strafblad van Poulain werd in rekening genomen. Club Brugge kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing.

Trainer Michel Preud’homme maakte na de fase zijn ongenoegen over de rode kaart kenbaar aan de wedstrijdleiding. Volgens Vertenten was de houding van de Brugse oefenmeester ‘ongepast’. Preud’homme betrad bovendien het speelveld in het Schierveldestadion. Daarop werd de T1 van blauw-zwart naar de tribunes verwezen. Het Bondsparket vroeg twee speeldagen schorsing en 600 euro boete. Preud’homme verkoos om zich te concentreren op de wedstrijd tegen AA Gent en wilde zich niet verdedigen voor de Geschillencommissie. Daardoor zit hij niet in de dug-out in de thuismatch tegen AA Gent (9 april) en op het veld van RSC Anderlecht (17 april).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier