Beloftevolle spelers geven hun ogen de kost op winterstage Club Brugge

Laurent Lemoine, Jellert Van Landschoot en Niels Verburgh in Spanje. © Foto TVW
Tom Van Houtte

Aan de zijde van de gevestigde waarden trainen deze week zes zogenoemde ‘trainees’, zeg maar jonge talenten, mee op winterstage in het Zuid-Spaanse San Roque. Het zijn Thibault Vlietinck, Terry Osei-Berkoe, Ahmed Touba, Laurent Lemoine, Jellert Van Landschoot en Niels Verburgh.

Behalve de enkelblessure van Ricardo van Rhijn – de Nederlandse rechtsachter staat zes weken aan de kant door een scheurtje in de ligamenten van de enkel en vliegt vandaag naar België om te revalideren – vallen in het Spaanse trainingskamp voornamelijk positieve geluiden te noteren. Vooral de zes youngsters hebben het er naar hun zin. We schoven bij drie ervan aan voor een gesprek.

“Dit is mijn eerste stage. Aangezien ik de voorbereiding op het seizoen niet meemaakte, is het aanpassen geblazen aan het trainingsniveau bij de A-kern”, vertelt Niels Verburgh. “Het is vooral Philippe Clement die met ons communiceert, wat niet wil zeggen dat we van Michel Preud’homme geen richtlijnen krijgen. Als een trainer met zo’n palmares je iets zegt, spits je wel drie keer de oren”, glimlacht de Bruggeling.

De présence van Engels

De Waalse centrale verdediger Laurent Lemoine geeft vooral zijn ogen de kost als de Club-sterkhouders op zijn positie aan de bal komen. “Van iedereen kan ik iets opsteken. Van Poulain zijn spelintelligentie en zijn positionering, van Engels zijn kalmte aan de bal en zijn natuurlijke présence en van Denswil zijn hernemingen.”

Centrale middenvelder Jellert Van Landschoot uit Maldegem kijkt al verder dan de stage. “Nu breekt de moeilijkste aan voor mij. Na een goede wedstrijd zou ik al direct met speelminuten beloond willen worden, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik moet geduld leren oefenen en mijn kans afwachten. Als je ziet welke kleppers op mijn positie staan, lijkt me dat niet meer dan logisch.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen (Sport West) van vrijdag 13 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier