Beloften van Club Brugge vegen de vloer aan met Standard Luik

© BELGA
Redactie KW

Gaan winnen op Sclessin: AA Gent deed het het voorbije weekend ook al in de Jupiler Pro League, en maandagavond hebben de beloften van Club Brugge het goeie voorbeeld gevolgd. En hoe: het werd 1-10.

Toegegeven: bij Club Brugge stonden ook enkele spelers uit de A-kern aan de aftrap. Vadis mocht er matchritme opdoen, en ook Bolingoli en Valerijs Sabala maakten deel uit van de beloftenploeg.

Aan de rust stond het al 1-5, na doelpunten van Coopman, Dierckx, Sabala, nog eens Dierckx en nog eens Sabala. Tussendoor had Standard één keer weten tegen te prikken. Na de koffie ging Club gewoon op het elan door en maakte gehakt van Standard. Sabala mocht tekenen voor zijn derde van de avond, Wang maakte er 1-7 van en opnieuw Coopman en de bedrijvige Sabala dreven de score verder op. Dierckx, zeker in de tweede helft betrokken bij elke belangrijke aanvallende actie, zette de kroon op het werk met de afsluitende 1-10.

Alles moet uiteraard in het juiste perspectief worden gezet: bij de Bruggelingen kwamen aardig wat A-spelers aan spelen toe, terwijl Standard Luik de laatste weken zelfs met de jonkies in de nationale competitie van de Jupiler Pro League moet aantreden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier