Beloften van Club Brugge geven alvast het goeie voorbeeld voor ‘de grote jongens’

Redactie KW

De beloften van Club Brugge hebben maandagavond in het Jan Breydelstadion de beloften van Standard verslagen met 2-0. De winst in hun laatste wedstrijd van het seizoen was meteen ook goed voor de titel.

Zo’n 600 toeschouwers zagen hoe de blauw-zwarte beloften op het officiële speelveld van Club Brugge vrank en vrij speelden, maar in de eerste helft op hun honger bleven zitten omdat de wenkende kansen niet werden verzilverd. Na de koffie gingen die ballen er wél in: Tuur Dierckx, regelmatig ook A-kernspeler, infiltreerde en legde terug op flankaanvaller Ahmed Touba. Die miste niet en zo stond het 1-0.

Kort voor affluiten wist Club de voorsprong nog te verdubbelen. Middenvelder Sander Coopman – ook al iemand die meer dan eens zijn neus aan het venster steekt bij de grote jongens – stak door tot bij Terry Osei-Berkoe en die legde de 2-0 eindstand vast.

Voldoende grote voorsprong

In de beloftenleague A treden acht ploegen aan. Na 14 speeldagen heeft Club Brugge 27 punten en kan het niet meer bijgehaald worden door Waasland-Beveren (22) en Anderlecht (20), die respectievelijk nog één en twee wedstrijden te goed hebben.

Club Brugge speelde met Jens Teunckens, Jur Schryvers, Laurent Lemoine, Jordan Renson, Lennert De Smul (84′ Terry Osei-Berkoe), Niels Verburgh, Ibrahim Kose (45′ Senne Lynen), Sander Coopman, Thibault Vlietinck, Tuur Dierckx (87′ Dennis Van Vaerenbergh) en Ahmed Touba.

(FJA – Foto Club Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier