Beloften Club Brugge stoten als groepswinnaar door naar achtste finales

19/03/17 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

De beloften van Club Brugge hebben zondag met 3-1 gewonnen van Cagliari op de derde en laatste speeldag van de groepsfase van de Viareggio Cup in Italië. Ze kwalificeren zich zo als poulewinnaar voor de laatste zestien.

Beloften Club Brugge stoten als groepswinnaar door naar achtste finales

Sven Vermant hier nog met Philippe Clement © VDB

Voor het team van Sven Vermant scoorden Noah Fadiga (14.), zoon van Khalilou, en Fran Brodic (53., 79.). Club Brugge moest het laatste kwartier met tien man afwerken na een tweede gele kaart voor Brandon Baiye. In de andere wedstrijd in groep 9 won Genoa met 4-0 van Parma.

Belgische reputatie

Club Brugge speelde eerder 2-2 gelijk tegen Genoa, waarna het Parma met 3-0 versloeg. In de eindstand van hun poule eindigen de Bruggelingen op de eerste plaats met zeven punten, voor Cagliari (6), Genoa (4) en Parma (0). De tien groepswinnaars en de zes beste tweedes gaan door naar de achtste finales. Club Brugge is de enige Belgische deelnemer op de 69e editie van het toptoernooi met Italiaanse en buitenlandse beloftenploegen. Twee jaar geleden strandde blauw-zwart in de achtste finales, vorig jaar nam het niet deel.

De Belgische clubs hebben een reputatie op het toernooi van Viareggio. In 2013 won Anderlecht - met onder anderen Frank Acheampong, Chancel Mbemba, Leander Dendoncker en Michaël Heylen - de finale tegen AC Milan. Een jaar later speelden de jonge Brusselaars (toen met onder meer Dendoncker, Leya Iseka en Andy Kawaya) opnieuw de finale tegen Milan, maar trokken de Italianen aan het langste eind.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!