Bekerfinale Club Brugge-Standard wordt op zondag 20 maart (16u) gespeeld

© BELGA
Redactie KW

De finale van de Belgische voetbalbeker tussen Club Brugge en Standard zal op zondagnamiddag 20 maart (16u) in het Koning Boudewijnstadion gespeeld worden. Dat heeft de Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag officieel bevestigd.

Het was lange tijd niet duidelijk of de eindstrijd tussen bekerhouder Club en de Rouches nu op zaterdag 19 of op zondag 20 maart geprogrammeerd zou worden, maar die knoop is na overleg met alle betrokken partijen nu doorgehakt. Club Brugge ontdeed zich in de halve finales van landskampioen AA Gent, de Luikenaars klopten Racing Genk. Voor Blauw-Zwart wordt het de achttiende finale. Met elf Bekers is Club overigens de Belgische recordhouder. Het is ook voor de eerste keer sinds het seizoen 2004-2005 dat het zich twee keer op rij voor de Bekerfinale kwalificeert.

Standard plaatste zich zo voor de zestiende keer in de clubgeschiedenis voor de Bekerfinale, de eerste keer sinds 2011. Toen wonnen ze voor de zesde keer de Beker door Westerlo met 2-0 te verslaan.

De clash tussen de selecties van Michel Preud’homme en Yannick Fererra wordt een heruitgave van de Bekerfinale van 2007. Toen haalden de West-Vlamingen het op de Heizel met 1-0 van de Rouches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier