Bart Verhaeghe spreekt duidelijke taal op nieuwjaarsreceptie van Club Brugge

Bart Verhaeghe bezocht donderdagmorgen nog de winterstage in Sotogrande. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Donderdagavond vond in La Brugeoise de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Club Brugge voor sponsors en pers plaats.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de avond aan elkaar gepraat door VTM-gezicht Stef Wauters. Spelers of trainers waren niet aanwezig, want zij zijn momenteel nog op winterstage in Sotogrande. Ook voorzitter Bart Verhaeghe bevond zich donderdagmorgen nog in het zuiden van Spanje, waar hij een blitzbezoek bracht, maar was ‘s avonds toch gewoon present op de nieuwjaarsreceptie. De avond begon traditiegetrouw met een filmpje van alle hoogtepunten van het jaar 2016. “Het doet heel veel deugd om dat te zien en we zullen proberen dit te herhalen in 2017”, sprak de Brugse voorzitter. “Het was een droom om op onze 125ste verjaardag de titel te kunnen pakken, de bekerfinale te kunnen spelen én de Supercup te kunnen winnen.”

Jaar in twee blokken

Ook de ambitie voor het komende jaar werd uiteraard besproken. “Ik wil het jaar graag in twee blokken indelen. In het eerste deel hebben we nu nog negentien wedstrijden te spelen: negen in de reguliere competitie en tien in de play-offs. Daarin hopen we opnieuw de titel te kunnen pakken, maar we weten dat het als kampioen moeilijk is om een titel te verlengen. Iedereen zet altijd zijn beste beentje voor tegen de titelverdediger. Ik heb er echter alle vertrouwen in. Op winterstage zal ik veel positivisme, gretigheid en honger bij de spelers en technische staf. In de tweede helft van het jaar hoop ik dan vooral op een goed Europees parcours, het liefst in de Champions League en anders in de Europa League.”

Toonaangevend blijven

Ondertussen heeft Bart Verhaeghe al vijf jaar de voorzittersfakkel in handen bij blauw-zwart. “Ook die periode valt in te delen in twee periodes”, vertelt hij. “In eerste instantie was het onze bedoeling om een duurzame topclub te worden. Nu mogen we toch zeggen dat we al twee en half jaar weer tot de Belgische top behoren. We hebben ook de meeste fans van het land. Ons stadion is altijd uitverkocht én we zijn een gezonde club, ook financieel. We willen echter ook toonaangevend blijven en daarom willen we er ook qua infrastructuur op vooruit gaan. Dit jaar wordt gestart met de bouw van ons oefencomplex in Westkapelle, waar we in de zomer van 2018 onze intrek willen nemen. Ook wat het stadion betreft, wordt er goed samengewerkt met de verschillende overheden. We hopen ten laatste in 2020 in onze nieuwe tempel te kunnen voetballen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier