Anthony Limbombe (Club Brugge) genomineerd voor Ebbenhouten Schoen

Anthony Limbombe (in het midden) eerder deze maand in actie. © a-BELGA
Redactie KW

De vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2018, de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie, zijn bekend.

De Burkinees Hassane Bandé (KV Mechelen, volgend seizoen Ajax), de Marokkaan Mehdi Carcela (Standard, uitgeleend door Granada), Anthony Limbombe (Club Brugge), de Congolees Christian Luyindama (Standard) en de Senegalees Ibrahima Seck (Racing Genk) zijn in alfabetische volgorde de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2018. De winnaar wordt op maandag 14 mei in het Birmingham Palace in Anderlecht gelauwerd.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie. Het referendum werd in het leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi en is aan zijn 27ste editie toe. De jury bestaat uit onder meer de trainers uit de nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury. De jury nomineerde donderdag de vijf spelers, volgende maand is de laureaat bekend.

Vorig jaar ging de Ebbenhouten Schoen naar Youri Tielemans.

(Belga)