Anderlecht wil ex-Club Bruggespeler Björn Engels

Hier zien we Björn Engels nog aan de slag als verdediger bij Club Brugge. © Belga
Redactie KW

Een sensationele transfer die heel wat stof zal doen oplaaien. Zo kun je het plan van Luc Devroe, kersvers sportief directeur van Anderlecht, op z’n minst omschrijven. Devroe wil de 23-jarige Engels namelijk terug naar België halen…

Momenteel is de middenvelder aan de slag bij het Griekse Olympiakos, dat hem afgelopen zomer wegplukte bij Club Brugge voor zo’n zeven miljoen. Engels begon er onder Besnik Hasi als basisspeler, maar verloor die plaats na het snelle ontslag van de ex-Anerlechtcoach. Hoewel Engels zich rond de jaarwisseling herpakte, mocht hij in de laatste zeven competitiematchen slechts een keer meedoen. Bovendien komt Olympiakos al enkele maanden niet al haar financiële plichten na. En daar eindigt de soap niet, want vorige week mochten de spelers nog een uithaal van een razende voorzitter Evangelos Marinakis incasseren. Na de tegenvallende resultaten schold die zijn spelers uit voor het vuil van de straat.

Hoewel Engels een contract voor vier jaar bij Olympiakos tekende, wekt zijn huidige situatie de interesse van andere clubs op. En in het bijzonder dus van Anderlecht dat zich met het oog op volgend seizoen dringend moet versterken. Engels is daarbij een serieuze piste, al zal paars-wit rekening moeten houden met het feit dat Olympiakos een groot deel van de zeven miljoen euro, die het voor de ex-Club Bruggespeler neerlegde, zal willen recupereren.

Niet meteen nee

Volgens Het Nieuwsblad toont Engels wel interesse in een transfer naar Anderlecht. Maar dat ligt natuurlijk best gevoelig aangezien Engels niet enkel een ex-speler is van blauw-zwart, maar ook al zijn hele leven een trouwe supporter is. Via Club-Brugge kwam hij trouwens ook bij de Rode Duivels terecht. Een transfer naar de aartsrivaal ziet men in Brugge dan ook liever niet gebeuren. Wordt sowieso vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier