Al Arabi leent Maxime Lestienne (ex-Club) uit aan PSV

Maxime Lestienne, hier nog in de cleuren van Club Brugge. © Foto Belga
Redactie KW

Maxime Lestienne speelt het komende seizoen op uitleenbasis voor PSV. Dat meldde de Nederlandse topclub zondag op zijn website.

De Eindhovenaren huren de 23-jarige vleugelaanvaller voor één jaar van de Qatarese club Al Arabi, met aankoopoptie. Lestienne zal zondag nog aansluiten bij de PSV-selectie, momenteel op stage in Evian. Bij de Nederlandse kampioen is onze landgenoot de vervanger van topscorer Memphis Depay, die een droomtransfer maakte naar Manchester United.

Koos destijds Club Brugge boven PSV

“PSV is een grote club. Ik kom hier naartoe met een erg goed gevoel omdat ik al met de trainer heb gesproken”, aldus Lestienne, die met PSV in de Champions League zal aantreden. “Ieder kind droomt ervan om Champions League te spelen en als ik daar mag spelen, ga ik ervan genieten.”

Lestienne werd afgelopen seizoen door Genoa gehuurd van Al Arabi, dat hem in 2014 weghaalde bij Club Brugge. In de Italiaanse Serie A speelde Lestienne 23 wedstrijden, waarin hij één keer raak trof. In 2010 probeerde de Eindhovense club hem ook al te halen bij Moeskroen, maar destijds koos Lestienne voor Club Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier