"Al 42 jaar voor de Club"

18/03/16 om 00:00 - Bijgewerkt om 14:19

Zondag speelt Club Brugge de Bekerfinale. Voor trouwe Clubsupporters, zoals Peter Vandercruysse (50), wordt het een hoogdag. Peter gaat al sinds zijn acht jaar naar de thuismatchen van Club. "Ik blijf Clubsupporter zolang ik leef", zegt Peter, die daarin wel veel kalmer is geworden dan vroeger.

Peter Vandercruysse woont alleen in de Fazantstraat en is gemeentewerkman. Al sinds zijn achtste levensjaar woont hij de thuiswedstrijden van Club Brugge bij. "In het begin ging ik mee met bakker Michel Jonckheere en zijn broer, die toen in mijn straat, de Moerdijkstraat, woonden", vertelt Peter. "Ook in mijn familie waren er heel wat Clubsupporters. Toen moest je nog gewoon betalen aan de ingang. Ik ging altijd verder naar Club en kocht later een abonnement. Ik mis maar weinig matchen, enkel uitzonderlijk eens als ik op reis ben. Vroeger ging ik ook naar de wedstrijden op verplaatsing, maar dat ben ik gestopt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!