AA Gent ontvangt zondag Club Brugge met nieuw strijdlied

Redactie KW

De hymne van de Buffalo’s zal zondag, wanneer de regerende landskampioen titelfavoriet Club Brugge ontvangt op de zevende speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League, voor het eerst weergalmen in de Ghelamco Arena.

In aanwezigheid van onder anderen clubvoorzitter Ivan De Witte, coach Hein Vanhaezebrouck en de spelers van AA Gent speelde Brussels Philharmonic woensdag het opzwepende strijdlied. Maar liefst 29 koorzangers en gasttenor Denzil Delaere zongen de tekst van de anderhalve minuut durende hymne in. Nadien werd de delegatie van de Buffalo’s getrakteerd op een klein concert.

Bomaanslagen

Komende zondag zullen Gouden Schoen Sven Kums en zijn ploegmaats in de topper tegen competitieleider en titelfavoriet Club Brugge de Ghelamco Arena voor het eerst betreden onder begeleiding van het nieuwe strijdlied, dat “samen met het bestaande clublied zal bijdragen tot het optimaliseren van de ambiance bij de aftrap van de thuiswedstrijden van KAA Gent“. De supporters zullen de tekst van het muziekstuk kunnen volgen op de grote schermen in het stadion.

De opnames van het strijdlied waren aanvankelijk voorzien op 22 maart, tien dagen voor de start van de Play-offs. Door de aanslagen in Brussel en Zaventem besloten AA Gent, Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor een nieuwe datum te prikken.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier