Club Brugge wordt vervolgd voor spreekkoren aan Francis N’Ganga (Charleroi)

© BELGA
Redactie KW

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt Club Brugge voor de racistische spreekkoren van zijn fans tijdens de competitiewedstrijd tegen Charleroi (3-3) vorig weekend. Dat bevestigde woordvoerder Pierre Cornez vrijdag.

Club moet zich op vrijdag 16 februari om 13u30 verdedigen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, die in eerste aanleg bevoegd is voor spreekkoren. Ook scheidsrechter Wim Smet zal daar aanwezig zijn om te getuigen over de gebeurtenissen.

Vorige zondag kreeg Charleroi-speler Francis Nganga in het Jan Breydelstadion apengeluiden naar het hoofd geslingerd van enkele Brugse supporters. Club Brugge riskeert een fikse boete en mogelijk ook een partij achter gesloten deuren, al dan niet met uitstel. Al hoeft de competitieleider die sanctie niet meteen te vrezen.

Ook tijdens de wedstrijd van donderdagavond tegen Standard in de halve finales van de Beker van België lieten de supporters van Club zich van hun mindere kant zien. Niet alleen gooiden ze allerlei projectielen op het veld, ook Standard-speler Paul-José Mpoku moest racistische geluiden incasseren. Die feiten werden opgenomen in het verslag van scheidsrechter Bart Vertenten, volgende week zal het Bondsparket wellicht de strafprocedure voor de feiten van de bekermatch bij de KBVB aanhangig maken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier