Club Brugge wint in Genk, Castillo scoort meteen

Genk-Club Brugge: Sekou Cisse en Clubs Thomas Meunier. © BELGA

Op bezoek bij Racing Genk boekte Club Brugge zondagavond zijn tweede zege op rij. Blauw-zwart won met 1-3.

Michel Preud’homme had in zijn basisopstelling geen plaats voor Maxime Lestienne en Victor Vazquez. Beide spelers kampten met kleine fysieke ongemakken, maar begonnen wel op de bank. In hun plaats begonnen Jesper Jørgensen en Lior Refaelov, die zich tegen Bergen nog tot matchwinnaar kroonde, aan de wedstrijd. Blauw-zwart begon het best aan de wedstrijd en Vadis Odjidja kreeg de grote kans, maar van bijna op de doellijn trapte de middenvelder toch nog tegen de lat.

1-1 aan de rust

Halfweg de eerste helft namen de Limburgers het commando over en na een half uur bracht de jonge Pieter Gerkens, die helemaal vrij stond, de thuisploeg op voorsprong. Racing Genk kreeg vertrouwen door dat doelpunt, maar moest net voor de rust toch de gelijkmaker toestaan. Odjidja maakte zijn foutje van eerder in de wedstrijd goed en trapte in de hoek binnen.

Debuut van Castillo

Ook na de rust begonnen de Bruggelingen het best. Al in de tweede minuut trapte Tom De Sutter na een hoekschop tegen de paal. Club gaf deze keer het overwicht niet uit handen en Björn Engels zorgde na een kwartier in de tweede helft voor de 1-2. Genk ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Mathew Ryan werd amper in verlegenheid gebracht. In blessuretijd gaf Nicolas Castillo, die tien minuten voor affluiten mocht invallen voor Tom De Sutter, nog zijn visitekaartje af: 1-3.

Alleen tweede

Dankzij die overwinning staat blauw-zwart nu alleen op de tweede plaats. De kloof met leider Standard, dat zondag met 2-0 won van Zulte Waregem, bedraagt wel nog altijd tien punten. Anderlecht, dat vrijdag op een gelijkspel bleef steken in Kortrijk, volgt nu op twee punten van Club.