Club Brugge verliest flauwe topper bij Anderlecht

© (BELGA)

Anderlecht heeft de strijd om de tweede plaats gewonnen. In een erg matige topper klopte het Club Brugge met 2-0.

Zowel Anderlecht als Club Brugge telden bij aanvang van de wedstrijd 44 punten, tien minder dan leider Standard. Het was de thuisploeg die de bal opeiste, maar veel gevaar bracht dat niet met zich mee. Ook de Brugse tegenaanvallen kwamen er erg moeizaam uit.

Een snel sprintende Kehinde Fatai zorgde met een gekruist schot voor de enige echte doelpoging in de eerste helft. Anderlecht kon kort voor rust wel de score openen. De Servische spits Mitrovic kreeg de bal via Gillet en werkte rustig af. Uit de herhaling bleek evenwel dat het doelpunt volgde na buitenspel van Gillet.

Uitgejouwde De Sutter

De toeschouwers die op een hoger niveau hoopten na rust waren eraan voor de moeite. Beide teams bleven op zoek naar hun beste vorm en creëerden erg weinig kansen. Tom De Sutter, die vorig jaar nog de kleuren van Anderlecht verdedigde, kwam bij Club de aanval versterken en werd door het publiek prompt getrakteerd op een fluitconcert.

Het was invaller Jørgensen die de 1-1 aan de voet had, na een steekbal van Odjidja. De Deen besloot echter te langzaam en liet de zeldzame kans zo onbenut. De wedstrijd kabbelde voort, tot invaller N’Sakala Anderlecht in de 89ste minuut bevrijdde. De Fransman passeerde Engels simpel en klopte doelman Ryan in de verste hoek. Aangezien ook aan de tweede Brusselse goal een buitenspelgeurtje hing, kijkt Club vast en zeker met een wrang gevoel terug op de topper.