Club Brugge speelt bekerduel in eigen huis, KV Kortrijk tekent beroep aan

© BELGA
Redactie KW

Beide ploegen claimden het thuisvoordeel, maar maandag werd er dus een uitspraak gedaan in deze zaak.


© BELGA

Het departement Reglement van de KBVB heeft maandag beslist dat Club zijn bekermatch tegen KV Kortrijk thuis mag afwerken op woensdag 3 december. De Commissie Reglement van het Uitvoerend Comité van de KBVB sprak zich uit inzake de discussie omtrent het thuisvoordeel in de 1/8e finales van de Beker van België tussen Club Brugge en KV Kortrijk.

Lottrekking kende Club het thuisvoordeel toe en dit werd eerder al bevestigd door de Kalendermanager van de KBVB. KV Kortrijk vocht evenwel diens beslissing aan bij de Commissie Reglement. De Commissie bevestigde vandaag de beslissing van de Kalendermanager zodat de wedstrijd zal doorgaan in het Jan Breydelstadion en dit op woensdag 3 december. Het exacte aanvangsuur wordt eerstdaags bepaald.

KBVB: “Er is geen beroep mogelijk”

KV Kortrijk heeft dinsdagochtend officieel laten weten beroep aan te tekenen. Kortrijk vindt de beslissing van het Uitvoerend Comité om het thuisvoordeel aan Club Brugge toe te kennen onterecht, en trekt naar het BAS. Bij de voetbalbond zelf begrijpen ze niet goed wat de Kerels daarmee hopen te bereiken. “In de uitspraak staat namelijk duidelijk vermeld dat er geen beroep mogelijk is”, aldus Bart De Leener, Regulations Manager van de KBVB. “Volgens ons is er dan ook niet echt een rechtsgrond om naar het BAS te stappen, aangezien die mogelijkheid niet voorzien is. Het enige wat KV Kortrijk zou kunnen doen, als het dan toch absoluut de beslissing wil aanvechten, is een kort geding aanspannen via een burgerrechtelijke procedure. Wij vinden de hele discussie trouwens een spijtige zaak, en hadden gehoopt om beide clubs te kunnen verzoenen met een wederzijdse oplossing. Maar dat is dus niet gelukt.”

(OV/FJA/Belga)