Club Brugge pakt nu ook de drie punten in Oostende

Club Brugge won zondagnamiddag met 0-2 in het Albertpark van KV Oostende. Lior Refaelov was met een doelpunt en een assist de matchwinnaar.

Michel Preud’homme had vrijdagmiddag op zijn persbabbel aangekondigd de komende weken en maanden minder te gaan roteren en de Brugse coach hield woord in het Albertpark. In vergelijking met de dubbele confrontatie met AA Gent verdween enkel de geblesseerde Ruud Vormer uit de ploeg. Claudemir was zijn vervanger. Bij KV Oostende werd er eveneens één noodgedwongen wissel doorgevoerd in vergelijking met vorige week, toen de kustploeg ging winnen in Lokeren. Doelman Didier Ovono is geblesseerd en in zijn plaats stond Wouter Biebauw tussen de palen. Met Brecht Capon, David Rozehnal en Joseph Akpala stonden drie ex-Clubspelers in de basis bij de thuisploeg.

Opnieuw Refaelov

De wedstrijd begon veelbelovend met in het openingskwartier al kansen voor Izquierdo, Diaby en Musona, maar zij konden niet scoren. Net voor halfweg de eerste helft leek Engels dan de score te gaan openen, maar de verdediger miste een grote kopbalkans. Club bleef aandringen en tien minuten voor de rust viel de 0-1 dan toch. Izquierdo haalde de achterlijn en legde dan terug tot bij Refaelov, die niet meer kon missen. Voor de Israëliër was het al zijn vierde competitiedoelpunt in drie wedstrijden. Eén minuut na de 0-1 stond het bijna 0-2, maar Biebauw had een goede redding in huis op de krul van Izquierdo. Ook aan de overkant viel nog één kans te noteren, maar Rozehnal trapte hoog over.

Vanaken maakt het af

De tweede helft begon met een kans voor Izquierdo, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Eerst werd een schot van Akpala nog afgeblokt door Meunier en even later trapte Canesin de bal voorlangs. Drie minuten later kopte Musona een voorzet van Rozehnal maar nipt over. Op de counter kon Izquierdo nog eens gevaarlijk zijn voor de bezoekers, maar niemand was gevolgd om de voorzet binnen te duwen. Even later trapte Vanaken een metertje naast. Yves Vanderhaeghe probeerde nog het tij te doen keren met de inbreng van onder andere Cyriac en Berrier, maar met nog een kwartier op de klok maakte blauw-zwart het af. Na een één-twee met Vossen legde Refaelov de bal terug tot bij Vanaken en hij duwde de 0-2 voorbij Biebauw.

Achttien op achttien voor Club

Meteen na de 0-2 krulde Cyriac nog een bal naast en in het slot kon Musona niet profiteren van getwijfel bij doelman Butelle. De Zimbabwaan zag zijn kopbal op de buitenkant van de paal stranden. Aan de overkant werd een kopbal van Denswil nog op de lijn gered door Jali. Club pakt dankzij deze zege achttien op achttien en komt zo opnieuw aan de leiding in de Jupiler Pro League. De Oostendenaars blijven achter met vijf op achttien, maar behouden wel hun vierde plaats in het klassement. Ze hebben nog steeds zes punten voorsprong op de zevende plaats.

Doelpunten: 36′ Refaelov (0-1), 76′ Vanaken (0-2).

Club Brugge: Butelle, Meunier, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Claudemir, Vanaken, Refaelov (86′ Coopman), Diaby (68′ Vossen), Izquierdo (82′ Dierckx).

KV Oostende: Biebauw, Capon, Rozehnal, Milic, Lukaku, Siani, Jali, Vandendriessche (74′ Berrier), Canesin, Akpala (71′ Cyriac), Musona.

Gele kaarten: 12′ Canesin, 93′ Vossen.

Scheidsrechter: Bart Vertenten.