Club Brugge opent play-offs met zege ondanks vroege rode kaart

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van KV Oostende. De Bruggelingen moesten wel ruim 70 minuten met tien spelen na een rode kaart voor Poulain.

In een goed gevuld, maar allesbehalve uitverkocht Schiervelde stond op de eerste speeldag van play-off 1 al meteen een West-Vlaamse derby tussen KV Oostende en Club Brugge geprogrammeerd. Bij de kustploeg verdwenen in vergelijking met de laatste wedstrijd van de reguliere competitie David Rozehnal, Franck Berrier, Yassine El Ghanassy en Gohi Bi Cyriac uit de ploeg. Hun plaatsen werden ingenomen door Brecht Capon, Antonio Milic, Sebastien Siani en Fernando Canesin. De grootste verrassing bij Club Brugge was de basisplaats van Felipe Gedoz. De Braziliaan nam de plaats in van José Izquierdo. Jelle Vossen verving de geschorste Abdoulay Diaby voorin. Benoît Poulain was voldoende hersteld van zijn liesblessure en startte gewoon in de basis.

Owngoal en rood

In de openingsfase was Club Brugge de meest dreigende ploeg. Vossen kopte eerst nog tweemaal over en Biebauw ging nog goed plat op een vrije trap van Gedoz, maar op het kwartier werd het dan toch 0-1. Godeau werkte een Brugse hoekschop in eigen doel. Drie minuten later stond het al bijna gelijk. De intikker van Musona strandde echter op de binnenkant van de paal. Meteen daarna werd Poulain met rood van het veld gestuurd. De Fransman zat met zijn been in de nek van Canesin en scheidsrechter Vertenten was onverbiddelijk. Preud’homme reageerde furieus en werd naar de tribune verwezen. In de eerste helft kon Oostende echter nooit profiteren van die numerieke meerderheid. De beste kans was zelfs nog voor Vossen, maar de Limburger raakte de bal maar half en Milic kon wegwerken.

Tien tegen tien

In de tweede helft bleef KV Oostende baas over de bal, maar grote kansen bleven uit. Cyriac, Pedersen en El Ghanassy kwamen in de ploeg en probeerden de Club-defensie te ontwrichten. Butelle moest op het uur een knal van Siani over zijn doel duwen. Even later kon Cyriac alleen op de Brugse doelman afgaan, maar de teruggekeerde Meunier zorgde er met een duwtje voor dat het gevaar in de kiem gesmoord werd. Club prikte af en toe tegen via de opgekomen Engels en Vossen die een doelpunt terecht afgekeurd zal voor buitenspel. Het slotoffensief van KVO bleef vervallen in steriele druk en er kwam duidelijk frustratie in het spel van de thuisploeg. Cyriac haalde Butelle onderuit en mocht meteen gaan douchen met zijn tweede gele kaart. De zege voor Club kwam zo niet meer in gevaar en volgend weekend mag Club titelconcurrent AA Gent ontvangen met vier punten voorsprong.