Club Brugge op zijn hoede voor Lommel United, KVO uit op revanche tegen Antwerp

29/08/16 om 20:38 - Bijgewerkt om 20:38

Club Brugge neemt het op woensdag 21 september in de zestiende finales van de Beker van België in eigen stadion op tegen Lommel United, de huidige leider in eerste klasse B. Een andere topaffiche is de match in den Bosuil tussen FC Antwerp en KV Oostende.

Club Brugge op zijn hoede voor Lommel United, KVO uit op revanche tegen Antwerp

© BELGA

"Lommel is uitstekend aan het seizoen begonnen. We moeten dus waakzaam zijn. In de bekercompetitie gebeuren er in elke ronde verrassingen", aldus sportief manager Roel Vaeyens. "We zijn torenhoog favoriet, maar moeten deze wedstrijd aanvatten zoals we dat altijd doen. We zullen de club scouten en ons uitstekend voorbereiden."

Club Brugge stond de voorbije twee edities telkens in de finale. Afgelopen seizoen moest Blauw-zwart de Croky Cup aan Standard Luik laten (1-2), in 2015 waren de Bruggelingen in de finale te sterk voor RSC Anderlecht (2-1). "Ook dit seizoen willen we zo ver mogelijk geraken. Veel zal afhangen van de loting", zei Vaeyens, die zich na vijf speeldagen (7 op 15) geen zorgen maakt over de matige competitiestart van Club. "We hadden liever meer punten gehad, maar er is geen man overboord. In het begin van het seizoen is het altijd een beetje zoeken."

Voor Hans Vanaken, draaischijf van Club, wordt de wedstrijd in het Jan Breydelstadion hoe dan ook een om naar uit te kijken. De 24-jarige middenvelder neemt het op tegen zijn jeugdclub, die hem ook zijn eerste profcontract aanbood.

KV Oostende wil revanche nemen op FC Antwerp

KV Oostende, vierde in de Jupiler Pro League, start dit seizoen met meer ambitie dan de voorbije jaren. "We willen zo ver mogelijk geraken en een mooi parcours afleggen voor onze fans", reageerde persverantwoordelijke Bram Keirsebilck maandag meteen na de loting. "De verplaatsing naar het Bosuilstadion wordt heel moeilijk. Antwerp is de grote titelfavoriet in eerste klasse B, dus dit is een mooie affiche. Ik zou het een bekerclash durven noemen", aldus Keirsebilck.

Ook vorig seizoen stonden beide teams tegenover mekaar in de zestiende finales. Toen zorgde The Great old voor een stevige verrassing door in Oostende met 0-2 te gaan winnen. Het thuisvoordeel is deze keer voor Antwerp. "We willen revanche nemen voor de uitschakeling van vorig jaar. Toen gaven we kansen aan enkele andere spelers, maar dit seizoen willen we verder geraken. De Beker van België blijft de kortste weg naar Europa. Maar het zal niet simpel zijn."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!