Club Brugge lijdt eerste nederlaag van het seizoen in Mechelen

© BELGA
Redactie KW

Zondagavond ging Club Brugge met 3-1 onderuit op het veld van KV Mechelen.

Na de twee gelijke spelen tegen SV Zulte Waregem en Cercle Brugge wou blauw-zwart opnieuw aanknopen met de overwinning. Na de midweekwedstrijd tegen Grasshopper Zürich had Michel Preud’homme aangekondigd enkele frisse jongens hun kans te zullen geven en de Brugse coach hield woord. Zo koos hij op de rechtsachter voor Davy De fauw, waardoor Thomas Meunier in de aanval uitgespeeld werd. Ook Brandon Mechele kwam nog eens aan de aftrap, Oscar Duarte zat op de bank. Door de blessure van Nicolas Castillo, die wel op de bank zat, begon Victor Vazquez opnieuw als aanvaller aan de wedstrijd.

Twee penalty’s

De wedstrijd begon uitstekend voor de bezoekers, want in de tiende minuut kreeg Club al een strafschop na handspel van Cissé. Timmy Simons miste niet van op elf meter. Een kwartier later wees ref Delferière ook aan de overkant naar de stip na een duel tussen De fauw en Dalibor Veselinovic. De Mechelse spits nam zelf plaats achter de bal en faalde niet. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Storm op de lat

Ook na de pauze waren het de Mechelaars die de wedstrijd in handen hielden en na vijf minuten bezorgde Alessandro Cordaro zijn ploeg ook de voorsprong. De fauw kon met een tackle zijn eerste poging nog afblokken, maar in de herneming miste Cordaro niet. Blauw-zwart probeerde daarna de rug te rechten, maar dat verliep moeizaam. Ryan werd nog bijna verrast door een vrije trap van Claes, maar de Australiër kon de bal nog net over de lat duwen. In het laatste kwartier konden de bezoekers dan toch wat druk ontwikkelen, maar Nikola Storm kende pech toen zijn inzet tegen de kruising belandde. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg ook Björn Engels, die door Preud’homme naar voren gestuurd werd, nog een grote kans, maar de verdediger besloot op Biebauw. In de absolute slotseconden zette Claes de 3-1-eindstand op het bord.

Acht op vijftien

Na vijf speeldagen blijft Club zo met amper acht punten achter. In de laatste drie wedstrijden werden slechts twee punten gepakt en komende zondag komt leider Anderlecht op bezoek in het Jan Breydelstadion. Donderdag moeten de Bruggelingen echter eerst nog de kwalificatie voor de poulefase van de Europa League veiligstellen. Club verdedigt dan een 1-2-voorsprong tegen Grasshoppers Zürich.

(KPL)