Club Brugge lachende derde na 0-0 tussen Gent en Anderlecht

Brecht Dejaegere bikkelde hard op het middenveld maar kon Gent niet aan de zege helpen. © BELGA
Redactie KW

De topper op de zesde speeldag van Play-Off I tussen AA Gent en RSC Anderlecht baarde zondagmiddag een muis. In een vrij kansarme wedstrijd hielden beide doelmannen hun netten schoon: 0-0. Landskampioen Club Brugge kan maandag tegen Zulte-Waregem profiteren van het gelijkspel.

AA Gent en Anderlecht hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Een echte topper werd het niet, daarvoor was het spelniveau niet hoog genoeg. Club Brugge, dat maandag thuis aantreedt tegen Zulte-Waregem, is de lachende derde. Bij winst tegen Essevee nadert Club opnieuw tot op vier punten van Anderlecht.

Doelmannen staan pal

Gent en Anderlecht openden gretig in de Ghelamco Arena, maar tot grote kansen leidde dat niet. De laatste pass bleek aan beide kanten telkens net niet zorgvuldig genoeg. In een minder kansarme tweede helft opende Kubo na vijf minuten de debatten met een bal in het zijnet. Aan de overkant vonden zowel Hanni als Teodorczyk Kalinic op hun weg.

Gent zette in het slot nog even vol de voet op het gaspedaal, maar Boeckx hield een kopbal van Coulibaly en een vrijschop van Milicevic uit zijn doel. Het bleef 0-0 en daar schiet vooral AA Gent weinig mee op.

Later op de avond ontvangt KV Oostende nog Sporting Charleroi (18u00). Maandag, eveneens om 18u00, verwelkomt Club Brugge Zulte Waregem in het Jan Breydelstadion.

(Belga)