Club Brugge kon als enige West-Vlaamse ploeg zijn openingsmatch niet winnen

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

KV Kortrijk, KV Oostende en Zulte Waregem pakten op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen wel meteen de drie punten.

Club Brugge op Stayen, het was al aangekondigd als een moeilijke missie. Van zijn vorige elf verplaatsingen naar Sint-Truiden kon blauw-zwart er maar eentje winnen. En ook vrijdag is dat dus niet gelukt.

Preud’homme heeft nog wat meer kopzorgen met het oog op de wedstrijd tegen Panathinaikos

Nochtans zag het er aan de rust nog goed uit. Sebastien Bruzzese leek de goede lijn van tijdens de Supercup door te trekken en Tom De Sutter werkte één van de schaarse Brugse kansen knap af. Toch gingen de Bruggelingen na de pauze nog kopje onder en bij zowat alle Clubfans werd daarbij al aan Mathew Ryan gedacht. Bruzzese ging bij de eerste goal niet vrijuit en ook bij het tweede Truiense doelpunt zag het er niet al te koosjer uit.

Kopzorgen voor MPH

Bovendien heeft Preud’homme nu nog wat meer kopzorgen met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Panathinaikos van dinsdagavond. Hij recupereert dan wel Vanaken, die in Sint-Truiden nog geschorst moest toekijken, en ook José Izquierdo raakt misschien speelklaar, maar Club reisde maandagmorgen zonder Lior Refaelov en Sinan Bolat naar Athene af. ‘Rafa’ begon vrijdag al op de bank na knieproblemen en liep tijdens zijn korte invalbeurt ook nog eens een breuk in de voet op. De Israëliër staat zeker enkele weken aan de kant. Bolat had op training dan weer last van de lies en wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

Club Brugge kon als enige West-Vlaamse ploeg zijn openingsmatch niet winnen
© BELGA

KVO naar play-off 1 ?

Waar Club Brugge vorig weekend niet in slaagde, lukte KV Oostende, KV Kortrijk en Zulte Waregem wel. Die drie clubs wonnen hun openingswedstrijd, al moet gezegd dat ze die ook alle drie thuis mochten afwerken. KVO liet tegen KV Mechelen alvast zien dat het dit seizoen een gooi kan doen naar een ticket voor play-off 1. Wie spelers als Joseph Akpala en Franck Berrier op de bank kan zetten, moet die ambitie durven uitspreken. De grootste lichtpunten bij de kustploeg waren echter geen nieuwkomers. Michiel Jonckheere en Fernando Canesin namen hun ploeg op sleeptouw en scoorden ook allebei.

Stuntzege van KVK

KV Kortrijk zorgde dan wellicht weer voor de grootste stuntzege door Standard puntenloos terug naar Luik te sturen. De accenten van Johan Walem waren meteen zichtbaar, maar toch stonden er ‘maar’ drie nieuwkomers aan de aftrap. Walem borduurt verder op de stevige organisatie die er al stond, met Gertjan De Mets en Maxime Chanot als respectievelijke aangever en afwerker. En ook Zulte Waregem toont na een teleurstellend seizoen opnieuw tekenen van beterschap. Essevee won thuis al bij al overtuigend van Sporting Lokeren, dat toch elk seizoen als een kandidaat voor play-off 1 beschouwd wordt. Mbaye Leye toonde, ondanks zijn leeftijd, dat hij nog steeds bepalend kan zijn voor een goede subtopper in de Belgische hoogste klasse. Zoiets geeft de Waregemse burger alvast moed.

Club Brugge kon als enige West-Vlaamse ploeg zijn openingsmatch niet winnen
© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier