Club Brugge klopt Ladies Union Zandvoorde met 0-4

De beslissende wedstrijd voor de titel in tweede provinciale bij de dames, tussen Ladies Zandvoorde en Ladies Club Brugge, is op een éénrichtingswedstrijd uitgedraaid in het voordeel van de bezoekers.

Een zeer jong Club met negen U17-speelsters in de opstelling, domineerde van bij de aanvang en scoorde al na tien minuten, via uitblinkster Sarah Metsu. Na een goed half uur stond het al 0-4, met treffers van Julie Vankeirsbilck en Ellen Martens (2). In de tweede helft kon de thuisploeg meer weerwerk bieden, maar dat leverde geen doelgevaar op.

Zowel Ladies Zandvoorde als Club Brugge tellen nu 75 punten. Ondanks een beter doelsaldo voor Club Brugge, moet er zondag toch een testwedstrijd gespeeld worden. Eerst wordt geloot voor het thuisvoordeel, maar als er geen akkoord is, zal de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld worden; De verliezer moet daarna nog testen tegen de nummer twee van reeks B, Ladies Menen, voor promotie naar eerste provinciale.