Club Brugge en Zulte Waregem leveren 6 genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

Naast Michy Batshuayi (Standard), Hamdi Harbaoui en Hans Vanaken (beiden Lokeren) zijn ook Maxime Lestienne (Club Brugge) en Thorgan Hazard (Zulte Waregem) genomineerd.

De winnaar wordt op vrijdag 16 mei bekendgemaakt. Vorig jaar werd de trofee gewonnen door Carlos Bacca, toenmalig spits van Club Brugge.

Dury vs. Preud’homme?

Ook de drie genomineerden voor de Trainer van het Jaar, de Jonge Prof van het Jaar en de Doelman van het Jaar zijn bekend. Alle laureaten worden gekozen door de voetballers van eerste klasse. 310 spelers brachten hun stem uit. Bij de trainers gaat het tussen Francky Dury (Zulte Waregem), die vorig jaar won, Peter Maes (Lokeren) en Michel Preud’homme (Club Brugge). De naam van de winnaar wordt op maandag 12 mei vrijgegeven.

Bjorn Engels (Club Brugge), Chancel Mbemba (Anderlecht) en Youri Tielemans (Anderlecht) dingen naar de trofee van Jonge Prof (spelers die op 1/7/14 nog geen 20 jaar zijn). Die laureaat is op dinsdag 13 mei bekend.

Doelman van het Jaar wordt Eiji Kawashima (Standard), Silvio Proto (Anderlecht), die zichzelf kan opvolgen, of Matt Ryan (Club Brugge). Die winnaar kennen we op woensdag 14 mei.

(BELGA)