Club Brugge en keepertrainer Ricardo López beëindigen samenwerking

Ricardo
Redactie KW

De Spanjaard was indertijd meegekomen met Juan Carlos Garrido.

Club Brugge bevestigt het einde van de samenwerking met keepertrainer Ricardo Lopez. Beide partijen zijn na evaluatie in onderling overleg tot deze beslissing gekomen. Club Brugge meldt meteen ook dat Vladan Kujovic in geen geval de vrijgekomen positie inneemt en bijgevolg voltijds doelman blijft.

Verhuizen naar Ardooie

Nog geen twee weken terug had Krant van West-Vlaanderen een interview met Ricardo López. Daarin had hij onder meer nog vermeld dat zijn familie meekwam naar België en dat ze binnenkort zouden verhuizen naar Ardooie. “We zochten een plaats tussen Brugge en Rijsel, waar mijn kinderen naar de internationale school gaan”, aldus López toen. Gevraagd of hij aan vertrekken had gedacht bij het ontslag van Garrido antwoordde hij dat sportief manager Arnar Gretarsson hem op dat moment was komen zeggen dat de clubleiding heel tevreden was over zijn werk. “Ze vroegen mij daarom ook om te blijven”, aldus López. “Ik had een contract voor één jaar getekend en wil dat ook respecteren. Bovendien wou ik de spelers niet in de steek laten.”

Maar nu scheiden we wegen dus toch. Het was voor de Madrileen de eerste keer dat hij deel uitmaakte van de technische staf bij een club. “Voor mij is het een nieuwe start, maar ik ben heel gelukkig in Brugge”, aldus Ricardo López. “Ik heb hier al veel interessante mensen leren kennen en de club werkt heel professioneel.”

Of er al een nieuwe club wenkt voor de 42-jarige Spanjaard is niet bekend.

(FV)

>> Lees het ruime interview in bijlage

INTERVIEW RICARDO LOPEZ.pdf