Club Brugge en Coxyde spelen gelijk in Ieper

Hans Vanaken in duel met Christophe Callens, die vorig seizoen nog bij de beloften van Club speelde. © VDB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De oefenwedstrijd tussen de eerste- en tweedeklasser eindigde dinsdagavond op een 2-2-gelijkspel.

Club Brugge is in volle voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van komende vrijdag tegen Sint-Truiden en wou dan ook geen risico’s nemen in deze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Club, dat voor de gelegenheid gecoacht werd door Philippe Clement, kwam met slechts tien A-kernspelers en heel wat beloften naar Ieper, waar de wedstrijd gespeeld werd. Zo kregen de pas herstelde Duarte en Vanaken, die vrijdag geschorst is, een basisplaats. KVV Coxyde trad wel op zo goed als volle sterkte aan. Heel wat spelers die een verleden hebben bij de jeugd van Club stonden er in de basis.

Gelijkspel in slotfase

De kustploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam nog voor het kwartier verdiend op voorsprong. Na een fout van De Smul trapte Hillewaere de strafschop binnen. Clubdoelman Teunckens zat nog bij de bal, maar kon het doelpunt niet verhinderen. Club kwam nadien wel beter in de wedstrijd en Dierckx zorgde voor de gelijkmaker. Na dertien minuten in de tweede helft scoorde Seys de 1-2, waarna iedereen dacht dat Club gewonnen spel had. In het laatste half uur traden de Bruggelingen echter nog uitsluitend met beloften aan en dat brak hen in de slotminuten zuur op. Net voor affluiten zorgde Ternier voor de 2-2-eindstand.

Doelpunten: 14′ Hillewaere (penalty, 1-0), 34′ Dierckx (1-1), 58′ Seys (1-2), 87′ Ternier (2-2).

KVV Coxyde: Dutoit, Petrovic (69′ Bailleul), Vandendriessche (48′ Franco Simoës), Ternier, Embrechts (80′ Loeters), Bataille, Callens (77′ Kabba-Modou), Hillewaere, Clyncke, Tamsin, De Cuyper.

Club Brugge: Teunckens, Nuyts (46′ Boudadi), Duarte (62′ Berger), De Smul, Bolingoli (62′ Touba), Reuten (62′ Schrijvers), Vanaken (62′ Ito), Brodic (62′ Leynen), Dierckx (62′ Vlietinck), Oulare (62′ Van Vaerenbergh), Seys.