Club Brugge dreigt 2,5 miljoen Vlaamse steun voor nieuw stadion te verliezen

© BELGA
Redactie KW

Omdat het Brugse stadiondossier niet meer beantwoordt aan de eerdere afspraken, bestaat de kans dat de 2,5 miljoen euro voor Club Brugge worden herverdeeld over vier andere projecten. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) vrijdag bevestigd.

Wat is het probleem? De Vlaamse regering had in 2014 een pot van 8 miljoen euro klaar voor investeringen in stadions. Het Brugse stadsbestuur had een dossier ingediend voor een nieuw multifunctioneel sportsite aan de Blankebergse Steenweg met een stadion voor Club Brugge (40.000 zitjes) en voor Cercle Brugge (12.500 zitjes). Maar intussen blijkt dat Cercle Brugge liever op de Jan Breydelsite blijft. Het stadsbestuur is daar ook mee akkoord.

Maar die aanpassing aan de oorspronkelijke afspraken is een probleem, aldus sportminister Muyters. Hij laat onderzoeken wat de juridische gevolgen kunnen zijn. Intussen wil hij al vier andere clubs (Sporting Lokeren, Royal Antwerp, Cercle Brugge en Lommel-United) aanschrijven. Zij hadden ook een dossier ingediend, maar vielen oorspronkelijk net aan de boot. Er wordt nu gekeken of zij nog achter hun projectvoorstel staan en mogelijk wordt de pot van 2,5 miljoen euro voor Club Brugge dus onder hen verdeeld.

De overige zes stadiondossiers zitten volgens Muyters op schema. Zo gaat er 630.500 euro naar KV Oostende voor werken aan de tribune. Die zou volgend seizoen (2016-2017) in gebruik genomen worden. KRC Genk mag rekenen op 195.700 euro voor werken die tegen 2017 klaar moeten zijn. Voor Oud-Heverlee Leuven is 673.800 euro voorzien voor de afbraak van de bestaande staantribune. In 2017 plant OHL een volledig nieuwe tribune achter het doel van de bezoekende supporters. KV Mechelen kan dan weer rekenen op 750.000 euro voor werken die in 2017 moeten klaar zijn.

Ook Zulte Waregem krijgt 750.000 euro voor werk die tegen 2017 rond moeten zijn. Tot slot is er nog de 2,5 miljoen euro voor KAA Gent voor de reeds gerealiseerde afwerking van het nieuwe stadion (Ghelamco Arena).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier