Club Brugge: “Deze WK-selectie doet de wenkbrauwen fronsen”

Redactie KW

Club Brugge heeft met verbazing akte genomen van de WK-selectie van bondscoach Marc Wimots. De afwezigheid van middenvelder Timmy Simons en verdediger Thomas Meunier kan op geen begrip rekenen.

“Ik stel vast dat Club Brugge de enige Belgische topclub is waarvan geen enkele speler wordt geselecteerd voor het WK “, aldus general manager Vincent Mannaert. “Nochtans spelen wij met het hoogste aantal Belgen en draaien we in de competitie het beste seizoen in 9 jaar en doen we nog volop mee voor de titel op twee wedstrijden van het einde van de competitie”.

“Dit komt hard aan bij onze blauw-zwarte familie”

“Timmy Simons (7 doelpunten) en Thomas Meunier zijn twee absolute sterkhouders die niet alleen bij Club uitstekend bezig zijn”, vervolgt Mannaert. “Ze hebben het ook prima gedaan bij de Rode Duivels. Timmy miste als voorbeeldprof en boegbeeld geen enkele (oefen)wedstrijd in deze WK-campagne, Thomas was in zijn eerste twee interlands een revelatie. Dat zij vooraf gegaan worden door spelers die geen basisstek hebben in hun eigen club doet de wenkbrauwen fronsen. Het komt bovendien hard aan bij de Blauw-Zwarte familie.”

“Meer dan ooit staan we met Club Brugge als één blok achter Timmy en Thomas”, besluit Mannaert. “Terzelfdertijd hopen we, niettegenstaande we het oneens zijn met de selectie van de bondscoach, dat de Rode Duivels zo lang mogelijk mee gaan op het WK in Brazilië.”

Geleden van 1954

Voor de statistici : het is geleden van 1954 dat Club geen speler afvaardigt voor een Belgische WK-selectie. Club speelde toen in tweede klasse. Na het WK van 1954 nam België nog deel aan 7 WK-eindrondes.

(FJA)