Club Brugge boekt ruime zege op veld van OH Leuven

Lestienne legde de eindstand vast. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Club Brugge maakte er zondagnamiddag een doepuntenkermis van op het veld van OH Leuven. Het werd 2-5.

Voor de altijd moeilijke confrontatie aan Den Dreef wijzigde coach Michel Preud’homme zijn eftal in vergelijking met Kortrijk op een plaats. Lestienne, die de hele week sukkelde met een enkelblessure, verdween opnieuw naar de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Waldemar Sobota. OHL-coach Herman Vermeulen zorgde voorin voor een verrassing met een basisplaats voor Kostovski ten nadele van ‘El Toro’ Ruytinkx.Robson Da Silva nam na zijn zware longinfectie voor de eerste maal zijn plaats centraal achteraan weer in.

0-1

Nog niet iedereen had zijn plaats in het stadion gevonden, toen Meunier op aangeven van Odjidja de 0-1 op het bord zette. Club nam meteen wat gas terug en dat leidde tot een kans voor Karuru. Alleen voor Ryan mikte hij over. Daarna was het opnieuw Leuven dat de neus aan het venster stak. Van Eenoo zette zich door op links en legde terug naar Geraerts. Die zag zijn poging stranden op de voeten van Mechele. Club nam terug over met pogingen van Refaelov en De Sutter. Zonder succes.

In de 20ste minuut was het wel raak. Een opgerukte Engels kreeg tijd en ruimte om de bal door te steken op Refaelov. Hij aarzelde niet en werkte alleen voor Bailly beheerst af in de linkerbenedenhoek. Met de moed der wanhoop trok Leuven richting het Brugse doel, maar verder dan een knappe vrije schop van Ibou kwamen ze niet. Ryan stond pal. Club controleerde en kon voor de rust nog eenmaal dreigen. Refaelov aarzelde echter te lang om de 0-3 op het bord te zetten.

Tweede helft

Club ging in de tweede helft op zijn elan door en monopoliseerde de bal. Een eerste poging van Odjidja kende nog geen succes, maar twee minuten later was het wel raak. Een verloren gewaande voorzet van Meunier werd opgepikt door Sobota die teruglegde op Jørgensen. Die verraste Bailly met een lage schuiver. 0-3 en boeken toe voor OHL zo leek. Club nam geen vrede met deze ruime voorsprong en onder leiding van dirigent Odjidja duwden ze verder het gaspedaal in. Refaelov zonderde op rechts De Sutter af. Met een atoomschot fusilleerde hij Bailly die zich voor de vierde maal deze namiddag mocht omdraaien.

Remonte

Club vond het welletjes en vierde de teugels. Uit het niets viel dan toch de eerredder voor OHL. Thompson mocht al te gemakkelijk voorzetten en Kostovski was Mechele te vlug af. Club van slag en meteen daarna een vrije trap voor OHL. Messoudi bracht voor en onoordeelkundig uitkomen van Ryan zorgde ervoor dat Reynaud de 2-4 tegen de netten kon koppen. Deze treffer was voldoende om de vlam in de pan te laten slaan. Ryan moest vol aan de bak op een poging van Ruytinx. De corner die daarop volgde, betekende echter de doodsteek voor OHL.Een messcherpe counter werd keurig afgewerkt door invaller Lestienne. Met loden schoenen bleef de thuisploeg aandringen, maar pogingen van Thompson, Ruytinx en Ngolok misten de juiste richting. In de absolute slotfase werd een treffer van Sobota nog afgekeurd voor al of niet buitenspel.

Club behaalt voor de eerste maal onder Preud’homme een 12 op 12 en lijkt klaar voor de komst van leider Standard volgende week.

(Tom Bouckaert)

OHL – Club Brugge

OHL: Bailly, Robson Da Silva, Thompson, Van Goethem (74′ Ngolok), Karuru, Geraerts (53′ Ruytinx), Ibou Sawaneh (68′ Messoudi), Reynaud, Van Eenoo, Bandalovski, Kostovski.

Club Brugge: Ryan, Meunier, Engels, Mechele, De Bock (60′ Høgli), Simons, Jørgensen, Odjidja (86′ Duarte), Refaelov (67′ Lestienne) , Sobota, De Sutter.

Doelpunten: 1′ Meunier (assist Odjidja) 0-1, 20′ Refaelov (assist Engels) 0-2 , 52′ Jørgensen 0-3 (assist Sobota), 55′ De Sutter 0-4 (assist Refaelov), 70′ Kostovski 1-4, 77′ Reynaud 2-4 (assist: Messoudi), 81′ Lestienne 2-5 (assist Jørgensen).

Gele kaarten: 14′ De Bock, 29′ Mechele, 76′ Ruytinx,

Rode kaarten: geen.

Scheidsrechter: Johan Verbist

Toeschouwers: 9500.