Christophe Caesens (SV Kortrijk): “We staan voor belangrijkste match van seizoen”

Christophe Caesens hoopt op revanche tegen Desselgem. © KDS
Redactie KW

4 op 45 was na de heenronde het zware verdict voor SV Kortrijk. Iedereen die KSV een warm hart toedraagt, hoopt dan ook dat 2018 meer punten zal opleveren. De club wisselde intussen al van coach, dus de oplossing zal van huidig T1 Nic Douterloigne moeten komen. Kapitein Christophe Caesens gelooft nog in operatie redding, maar dan is het dit weekend absoluut van moeten tegen KWS Desselgem.

Harelbekenaar Christophe Caesens (24) twijfelt niet wanneer we hem vragen wat we hem mogen toewensen in het nieuwe jaar. “Privé gaat het me voor de wind, maar dat we al zo lang puntenloos zijn met KSV valt me erg zwaar. Mijn belangrijkste wens voor 2018 is dan ook dat we ons kunnen redden. De laatste matchen moesten we telkens het onderspit delven met een miniem verschil (1-2, 2-1, 2-0 en 1-2 red.). We werden nooit weggespeeld. We verdienden het echt al meermaals om punten te pakken.”

Zondag staat met Kortrijk (16de, 4 punten) tegen Desselgem (14d, 11 punten) een degradatiekraker geprogrammeerd. “Dit is nu al de allerbelangrijkste match van het seizoen. ‘Alles of niets’ is hier echt op zijn plaats. Ik wil er 200 procent voor gaan om die partij te winnen en verwacht bij mijn teammaats dezelfde ingesteldheid te zien. Na onze zege op speeldag één verloren we ongelukkig op eigen veld van Desselgem (0-1-nederlaag na een betwistbare penalty. Bovendien werd een aan KSV toegekende penalty ingetrokken red.). Het vervolg is gekend. Revanche is dus op zijn plaats.”

Sfeer erin houden

Coach Nic Douterloigne stuurde zijn team op een positieve manier de winterstop in. “Het is belangrijk dat we de sfeer erin houden“, weet Christophe. “Zo stonden we opnieuw met een eigen chalet op de kerstmarkt in Kortrijk. Het deed me veel plezier om daar zo veel teammaats, trainers en sympathisanten en ex-ploeggenoten te zien die ons allen ook steunen. Een looptraining werd ook vervangen door een tafeltennistornooi”, besluit Christophe, die er maandag 25 wordt en mag hopen op een vervroegd verjaardagscadeau tegen Desselgem. (GH)

Zondag 7 januari om 14.30 uur: KWS Desselgem – SV Kortrijk.