Chris Capelle en Ward Stubbe van Torhout KM stoppen met voetballen

Chris Capelle. © VDB
Redactie KW

Torhout KM-doelman Chris Capelle zet wegens medische redenen met onmiddellijke ingang een punt achter zijn voetbalhoofdstuk. Ook Ward Stubbe stopt met voetballen.

Medisch onderzoek wees uit dat Torhout KM-doelman Chris Capelle opnieuw onder het mes zou moeten indien hij verder als voetballer actief wil blijven. De 31-jarige kinesist besliste deze week dan maar om de keepershandschoenen op te bergen en vroegtijdig een einde te maken aan zijn vierde Torhoutse seizoen. Klassebak Capelle, die zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge en SV Roeselare genoot, zag door een schouderblessure het vorige seizoen volledig de mist ingaan. Het is opnieuw de schouder die de Snaaskerkenaar parten speelt.

Capelle moest zich door de sterke prestatie van de van Menen overgekomen Dylan Olievier dit seizoen tevreden stellen met een plaats op de invallersbank. Door het afhaken van Capelle houden de Sparrejongens enkel nog Bren Vandecasteele en Ilian Samoy, twee jeugdige keepers, over als Olievier zou uitvallen. De Torhoutenaren zijn niet van plan om dit seizoen voor deze positie nog versterking binnen te halen.

Ward Stubbe.
Ward Stubbe.© VDB

Ward Stubbe

Ook voor de polyvalente verdediger Ward Stubbe is het einde verhaal als voetballer. De 23-jarige Ruddervoordenaar liep in de bekermatch tegen Francs Borains een zware knieblessure op. Na maanden inactiviteit kijkt de gewezen Cercle Brugge-speler tegen een nieuwe heelkundige ingreep aan. De auditor bij het bedrijfsrevisorenkantoor Ernst & Young was aan zijn vierde Torhoutse campagne bezig en geeft zijn job voorrang. Enkele weken terug haakte Klaas Devriendt wegens beroepsbezigheden ook al af bij de Velodroom-formatie.

Transfers

Dinsdagavond hopen de KM’ers de besprekingen met Jesse Mputu en Kevin Theetaert te finaliseren. Zodoende zou het plaatje van de contractbesprekingen met de huidige kernspelers rond zijn. Vertrekkers uit de huidige kern zijn Tom Lannoo, Gianni Vandecasteele, Jordy Van Acker, Jasper Ameye en Jary Gilliaert. Lannoo wordt aan Oostkamp gelinkt en Vandecasteele geniet belangstelling van Oostduinkerke. In het geruchtencircuit duikt Blankenberge op als potentiële nieuwe voetbalbroodheer voor Van Acker en Ameye.

(MB – foto’s Bart)