Chinese investeerders strijken neer bij KSV Roeselare

Johan Plancke, samen met broer en zus Hawken, de Chinese investeerders bij KSV Roeselare.
Philippe Verhaest

KSV Roeselare krijgt een financiële injectie vanuit China. Volgens ceo Johan Plancke is de club voor het eerst sinds jaren weer financieel gezond. Roeselare zal ook samenwerken met de Franse subtopper Lille OSC.

De eerste contacten met de Chinese investeerders dateren van eind 2015. “Toen kwam ik in contact met mevrouw Xiu Li Hawken, een Chinese zakenvrouw die in Londen woont”, aldus ceo Johan Plancke. “Samen met haar broer is ze eigenaar van verschillende vastgoedholdings in China. Haar broer is ook eigenaar van Renhe Beijing, een club uit de Chinese tweede klasse.”

De Chinese investeerders hebben volgens Johan Plancke verschillende clubs in België bezocht en besloten uiteindelijk om in KSV Roeselare te investeren. “Mevrouw Xiu Li Hawken is aandeelhouder geworden in onze vennootschap. Na vijf moeilijke jaren kunnen we eindelijk weer positief naar de toekomst kijken. Vandaag kunnen we stellen dat KSV Roeselare opnieuw financieel gezond is, iets wat weinig clubs kunnen zeggen. We snakten naar financiële stabiliteit en hebben die nu eindelijk gevonden.”

De Chinese dame Xiu Li Hawken zal de raad van bestuur vervoegen.

KSV Roeselare zal ook samenwerken met de Franse subtopper Lille OSC uit Rijsel. “Zij zullen ons een aantal spelers ter beschikking stellen, samen met een trainer. We zijn trots dat Lille ons verkoos, boven een andere ploeg uit de Proximus League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier