Chileense spits Castillo definitief op weg naar Club Brugge

Redactie KW

Club Brugge heeft zijn nieuwe spits bijna definitief beet.

De 20-jarige Chileense aanvaller Nicolas Castillo is woensdag immers met glans voor zijn fysieke en medische tests geslaagd, meldde Blauw-Zwart woensdagavond op zijn website. “Donderdag worden alle administratieve procedures afgerond, de verwachting is dat niets een overgang van de Chileense spits in de weg zal staan”, klinkt het.

17 goals in 52 matchen

Castillo komt over van het Chileense CD Universidad Católica, waar hij al sinds 2005 speelt. In 52 wedstrijden voor de hoofdmacht van Universidad scoorde de aanvaller zeventien keer. Nicolas Ignacio Castillo Mora maakte ook indruk als Chileens international. Op het WK voor -20-jarigen scoorde Castillo vier doelpunten in evenveel wedstrijden. Hij debuteerde in maart van vorig jaar voor het Chileense A-elftal in de WK-kwalificatiematch tegen Peru.

Contract voor 4,5 jaar

De spits landde maandagavond in Zaventem en kan een contract ondertekenen voor 4,5 jaar bij Club. Uit de transferdetails die de club uit de Chileense hoofdstad Santiago maandag bekendmaakte, blijkt dat Club drie miljoen euro zal moeten betalen om Castillo over te nemen. Blauw-Zwart werkt al een tijdje aan de transfer van de ‘Chileense Ibrahimovic’. Castillo moet een oplossing bieden voor het spitsenprobleem bij Club Brugge.

(Belga)