Cerkelladies Brugge kaapt punt weg bij Club Brugge Dames

De Brugse derby bij de vrouwen eindigde zaterdagmiddag onbeslist. Het werd 2-2.

Door de degradatie van Cercle Brugge is er dit seizoen geen stadsderby meer in het voetbal, tenzij in de tweede nationale bij de dames. Cerkelladies was zaterdag te gast bij Club Brugge Dames. Een burenduel dat werd betwist op het veld van KVE Aalter voor ruim honderd toeschouwers, met vooral het blauw en zwart in de meerderheid. De 22 actrices kwamen samen het terrein op met de U13 van het plaatselijke Aalter en de U8 van Excelsior Zedelgem, die voor de gelegenheid werden uitgenodigd.

Langs de zijde van Cerkelladies leefde de burenstrijd vooral omdat Shauni Thomas, Silke Ampe en Emma Oosterlinck een verleden hebben bij Club Brugge. Trainer Martin Westphal kon bij de bezoekers niet rekenen op Hanne Roeland, Katrien Claes en Shanna De Gruyter en stelde vooraf gelukkig te zijn met een punt. Bij Club ook enkele afwezigen, maar door hun bredere kern kon dit beter worden opgevangen.

Droomstart

De thuisploeg kende een droomstart en kwam na zeven minuten al op voorsprong. Een hoekschop werd door Sharon Desaever onhoudbaar binnengekopt. Club ging resoluut op zoek naar een verdubbeling van de score. Het was echter Cerkelladies die de stand in evenwicht bracht. Emma Oosterlinck twijfelde niet in de afwerking en scoorde zo tegen haar ex-club. Kort daarna werd een handspel in de verdediging van Club bestraft. Kimberly Ramandt zette via strafschop de keeper van blauw-zwart op het verkeerde been en 1-2.

Door de hevige regenval werd het veld alsmaar zwaarder en werd het moeilijker voetballen. Er was voor Club voor het einde van de eerste helft nog een trap op de bovenkant van de dwarsligger van Kay Cuvelier.

Club Brugge dames met tien

Na de rust drukte de thuisploeg door en kwamen ze geregeld dominant opzetten. De hoekschoppen voor blauw- zwart volgden elkaar op en Bianca Debeuckelaere kwam in het doel van Cercle enkele keren gepast tussen. Een kwartier voor tijd moest ze zich toch gewonnen geven op een schot van Anne-Lore Scherrens. De Cerkelladies konden daar weinig tegenover zetten en leek zich meer dan te verzoenen met een gelijkspel. Club moest de laatste minuten nog met tien verder na rood voor Kay Cuvelier die haar tegenstreefster met een kniestoot in de rug bedacht. In de slotfase viel er niet veel meer te beleven. Het bleef 2-2.

Cerkelladies vierde het gelijkspel als een overwinning en deed dit na afloop al glijdend op het terrein. Deze beweging werd echter niet in dank afgenomen door de stadionomroeper van dienst, omwille dat leider Aalter ruim anderhalf uur later op diezelfde grasmat in tweede provinciale een competitieduel tegen Sint- Kruis-Winkel moest afwerken.

(ACR)

Club Brugge Dames – Cerkelladies Brugge 2-2.

Doelpunten : 7′ Desaever 1-0, 16′ Oosterlinck 1-1, 21′ Ramandt 1-2, 75′ Scherrens 2-2.

Club Brugge Dames : Seynhave, Martens, Vanhaecke, Decorte, Desaever, Van Hamme, Scherrens, Vandendriessche (57′ Heyse), Knockaert (73′ Van Hyfte), Cuvelier, Choteau.

Cerkelladies Brugge : Debeuckelaere, Deprest, Bauwens, Stolle, Westphal, Oosterlinck, Ampe, Ramandt, Grangé, Thomas, Vermeesch (80′ Vanhaste).