Cercle wint topper tegen Eupen met ruime cijfers

Sam Valcke zet druk op de Eupense aanvoerder Luis Garcia. © VDB
Redactie KW

Na een sterke collectieve prestatie won Cercle met duidelijke 4-0 cijfers van KAS Eupen. Groen-zwart scoorde twee keer in elke speelhelft, en schuift zo in het klassement over Eupen naar een gedeelde eerste plaats. De vereniging kwam echter een doelpunt te kort om aanspraak te kunnen maken op de periodetitel.

Cercle vatte de topper aan met een wijziging ten opzichte van de gewonnen thuismatch tegen Coxyde: Sam Valcke verscheen opnieuw in de basis en nam plaats op de rechterflank. Hierdoor ging Maertens opnieuw centraal spelen en zakte Haroun een rijtje op het middenveld. Benjamin Lambot moest tevreden zijn met een plaats op de bank.

Na een korte studieronde waren het de bezoekers die het gevaarlijkst uit de startblokken schoten. Een doelpunt van Taulemesse werd afgekeurd wegens buitenspel, Hernandez mikte een kopbal van dichtbij een metertje naast. Toch was het Cercle dat op voorsprong kwam. Doumbouya kon niet bij een flankvoorzet van Valcke, Maertens was er als de kippen bij om doelman Van Crombrugge te verslaan.

De bezoekers hadden meer balbezit , Cercle probeerde de vrijgekomen ruimte optimaal te benutten via de snelle omschakeling. Valcke, perfect aangespeeld door Yagan, kreeg een eerste grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar mikte de bal voorlangs. Enkele minuten voor de pauze kreeg Yagan opnieuw de nodige ruimte. De flankspeler bleef koelbloedig en plaatste het leer perfect in het hoekje voorbij Van Crombrugge. Zo ging een efficiënt Cercle rusten met een 2-0 -voorsprong.

Eupen vatte de tweede helft vol goede bedoelingen en bracht halfweg twee verse krachten in op de flanken. Toch kreeg het al snel een nieuwe opdoffer te verwerken: Timmermans ging wild in op Maertens en werd meteen uitgesloten door scheidsrechter Verboomen.

De bezoekers speelden na de pauze al snel enkele kansjes bij elkaar, maar de uitstekend keepende Van Damme stond steeds paraat. Aan de overzijde bleef Cercle geregeld voor doelgevaar zorgen, en toen een poging van Valcke uiteen spatte op de lat kwamen de Oostkantonners goed weg. Het was echter uitstel van executie voor de bezoekers, want na een verdedigend foutje kreeg de centraal vrijstaande Doumbouya de derde groen-zwarte treffer op een dienblaadje aangeboden. De Franse spits bleef kalm en legde de wedstrijd in een definitieve plooi.

Toch was de kalvarietocht van KAS Eupen nog niet ten einde. Invaller Naudts knalde van dichtbij de 4-0 tegen de touwen en ook Blondelle mocht vroegtijdig gaan douchen na een tweede gele kaart.

Ondanks deze ruime overwinning werd Cercle Brugge geen periodekampioen. Antwerp won op het veld van Lommel, en dankzij een beter doelpuntensaldo gaat de geldprijs naar de Great Old.

Cercle Brugge – AS Eupen: 4-0

Doelpunten: Maertens 1-0, Yagan 2-0, Doumbouya 3-0, Naudts 4-0

(Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier