Cercle wint met kleinste verschil

Aanwinst Yvan Yagan besliste in de tweede helft de wedstrijd met een knappe vrije trap. © AC

In een oefenpot in en tegen het Waals-Brabantse Walhain haalden de Bruggelingen het met 1-2.

Trainer Vanderbiest koos deze wedstrijd uit om zijn ploeg in tweede klasse vertrouwd te maken met kleinere velden. De match was het einde van een zware ministage die plaatshad op Olympia in Brugge en waar de spelers logeerden in een hotel in Oostkamp. RW Walhain uit derde klasse was in de openingsfase meteen dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Moors trof de paal.

Na het openingsoffensief bij de thuisploeg eiste Cercle steeds meer balbezit. Dit resulteerde halfweg in enkele doelkansen. Zo was er een vluchtschot van Bossekota dat naast ging en een omhaal van Doumbouya die door doelman Legrand werd gestopt. Op het half uur lukte dan toch die eerste goal voor groen-zwart. Van Acker lanceerde Yagan perfect met een lange pas, de flankaanvaller drong het strafschopgebied binnen en bediende centraal de vrijstaande Doumbouya die gemakkelijk kon binnen tikken.

Yagan beslissend op vrije trap

Kort voor de rust viel vrij onverwacht de gelijkmaker via Steens. Walhain kwam na de pauze met een volledig nieuw elftal aan de aftrap. Vanderbiest wisselde twee spelers. Doumbouya was in het begin van de tweede helft dicht bij de 1-2. Zijn deviatie was echter onvoldoende om de doelman te verslaan. Aan de overzijde trof Walhain opnieuw het doelkader na een foutje in de Cercledefensie.

De thuisploeg hield daarop alles goed gesloten en het was tot tien minuten voor het einde wachten op het verlossende doelpunt. Maertens werd foutief gestopt. Yagan nam van net buiten de zestien meter de vrije schop en paste die perfect in de verste hoek: 1-2. In de slotfase kwamen Naudts en Valcke nog dit bij een derde doelpunt. Cercle oefent op de komende nationale feestdag om 16.00 uur in Oudenburg tegen RWD Molenbeek.

Cercle Brugge : Van Damme, Dewaele (55′ De Kegel), Ivens, Bourdin, Vanbelle, Van Acker (84′ De Coninck), Haroun (55′ Van Roose), Lambot (46′ Maertens), Bossekota (46′ Valcke), Yagan, Doumbouya (60′ Naudts).